Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Eνώσαμε ένα ολόκληρο λαό”

“Eνώσαμε ένα ολόκληρο λαό”

galis old1

galis-old1

Σαν σήμερα 27 χρόνια πριν, το μακρινό 1987, η Εθνική Ελλάδας ανέβαινε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ με την ιστορική νίκη της στον τελικό επί της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της ομάδας, Νίκος Γκάλης, δεν θα μπορούσε να ξεχάσει την επέτειο του Ευρωμπάσκετ, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το τεράστιο επίτευγμα του 1987.

“27 χρόνια πέρασαν από μια από τις μεγαλύτερες βραδιές του Ελληνικού μπάσκετ και του Ελληνικού αθλητισμού. Είμαι περήφανος και ευτυχής που υπήρξα μέλος εκείνης της ομάδας που χάρισε στην Ελλάδα ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά το κυριότερο ένωσε έναν ολόκληρο λαό.

Δεν ξεχνώ εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησα με την λήξη του τελικού στο ΣΕΦ αρχικά και μετά στο ξενοδοχείο που είχε περικυκλωθεί από χιλιάδες Έλληνες. Εκείνο το βράδυ καταφέραμε να βγάλουμε όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την νίκη μας. Και τις επόμενες μέρες κάναμε χιλιάδες παιδιά να πάρουν μια μπάλα του μπάσκετ και να ξεχυθούν στα γήπεδα. Και αυτή πιστεύω ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας”, ήταν τα λόγια του μεγάλου Νίκου Γκάλη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…