Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Προπονητές του κόσμου”

“Προπονητές του κόσμου”

giannakis

giannakis

Το Διεθνές Σεμινάριο «Θεσσαλονίκη 2014» άνοιξε… αυλαία σήμερα το μεσημέρι με ένα χαιρετισμό του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, αλλά και του προέδρου του ΣΕΠΚ, Παναγιώτη Γιαννάκη.

Επίσης το «παρών» στο Σεμινάριο έδωσαν περισσότεροι από 400 προπονητές (μέλη του ΣΕΠΚ, υποψήφιο των σχολών, ξένοι προπονητές) ενώ πρώτος μίλησε ο Αμερικανός κόουτς, Κρις Λάουερι, ο οποίος αναφέρθηκε στο «χτίσιμο της άμυνας στο μισό γήπεδο».

Επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδος, Φώτης Κατσικάρης και ο Ντίνο Γκόντιο θα απευθύνουν και αυτοί ομιλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κανάλια Novasports είναι χορηγοί επικοινωνίας του Διεθνούς Σεμιναρίου Καλαθοσφαίρισης που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, τόνισε: “Βλέπω αρκετά οικεία πρόσωπα εδώ. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησαν και πάλι οι Σχολές, γιατί έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου για να αρχίσουν και πάλι, αν και ο Σύνδεσμος έβαλε από τη μεριά του τα περισσότερα λιθαράκια», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

“Στόχος όλων μας είναι να συνεχίσει το μπάσκετ να βρίσκεται ψηλά. Παράλληλα θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα του αθλητισμού, μέσα από τον οποίο έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε, έχουμε μάθει να κερδίζουμε και να χάνουμε. Επειδή οι καιρό που βρισκόμαστε είναι δύσκολοι, πρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς: να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ανέφερε: “Κάθε σεμινάριιο είναι ότι καλύτερο για κάθε προπονητή. Μέσα από αυτά θα πάρουμε τους τρόπους και τις ιδέες να πάρουμε ιδέες και να τις “διαβάσουμε”. Τι σημαίνει αυτό; Να τις ψάξουμε βήμα-βήμα. Δεν αρκεί απλά να τις ακούσουμε, πρέπει να τις εξετάσουμε, να τις μελετήσουμε και να τις κάνουμε δικές μας. Έχουμε ανάγκη από την ανάδειξη αθλητών, αλλά και στελεχών. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο εξωτερικό αποτελούν φάρο για όλους, διότι οι Έλληνες έχουν γίνει προπονητές όλου του κόσμου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…