Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ούτε 10, ούτε 5, ούτε ένα ευρώ (vid)

Ούτε 10, ούτε 5, ούτε ένα ευρώ (vid)

oxi

oxi-xaratsia

Η κατακραυγή των σωματείων, η δική μας προσπάθεια-εδώ στο eBasket.gr– να μην περάσει το θέμα στα ψιλά, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ την ΕΣΚΑ να ρίξει στο μισό τις απαιτήσεις της. Και το πιο αστείο στην υπόθεση είναι πως το παρουσίασε ως… μεγάλη επιτυχία.
Η σχετική ανακοίνωση για την ανανέωση αθλητικών δελτίων:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ και ο πρόεδρος Δημήτρης Μπασούρης, ενημερώνουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα σωματεία και τους αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμή της, για τη μείωση κατά 50% της τιμής για την ανανέωση των αθλητικών δελτίων.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, που έγινε την Τετάρτη, μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μια κίνηση που και εμείς πραγματικά επιθυμούσαμε. Άλλωστε, η ΕΣΚΑ αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία και έχουν αντίκτυπο και στη λειτουργία των σωματείων και της ίδιας της Ένωσης.

Συνεπώς η ανανέωση των αθλητικών δελτίων για την αγωνιστική περίοδο 2014-’15 μειώνεται στην κατώτερη δυνατή τιμή, με βάση την απόφαση της ΕΟΚ. Θα κοστίζει 5 ευρώ και όχι 10, όπως ήταν η αρχική ενημέρωση”.

Προσέξτε την παγίδα: Επέβαλλαν “κεφαλικό φόρο10 ευρώ, τα σωματεία αντέδρασαν, έσπευσαν να το μειώσουν κατά το ήμισυ και το παρουσιάζουν ως… “κοινωνική ευαισθησία“! ΝΤΡΟΠΗ!!!

Κανείς δεν λέει ότι αυτά τα πέντε ευρώ θα αποφέρουν πάνω από δύο εκατομμύρια στα ταμεία της ΕΟΚ ετησίως. Κανείς δεν λέει ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ οι γονείς να πληρώνουν έσω ένα ευρώ, ως “χαράτσι στον Σουλτάνο“.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για να παίξουν μπάσκετ τα παιδιά τους. Ο “κεφαλικός φόρος” δεν θα περάσει. Από μόνο του το γεγονός πως η πρώτη αντίδραση, σε συνδυασμό με 5-6 δημοσιεύματα ΜΟΝΟ από εμάς κι από κάποια ανεξάρτητα ΜΜΕ (όπως στη Λάρισα για παράδειγμα, όπου υπάρχει “Ελευθερία“), υποχρέωσε τους παράγοντες της ΕΣΚΑ να μειώσουν κατά 50% το χαράτσι (κάτι που θα υποχρεωθούν να κάνουν κι οι άλλες Ενώσεις), δείχνει πως η δύναμη ανήκει στους αθλητές και όχι στην ομοσπονδία.

Ούτε ένα ευρώ χαράτσι στον “Σουλτάνο“. Ο “κεφαλικός φόρος” θα καταργηθεί πριν καν εφαρμοστεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…