Κεντρική NBA Οι Ευρωπαίοι του Draft
NBA

Οι Ευρωπαίοι του Draft

silver saric

Jun 26, 2014; Brooklyn, NY, USA; Dario Saric (Croatia) shakes hands with NBA commissioner Adam Silver after being selected as the number twelve overall pick to the Orlando Magic in the 2014 NBA Draft at the Barclays Center. Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports

Χρόνο με το χρόνο οι ευρωπαϊκές παρουσίες στα Draft του ΝΒΑ πληθαίνουν και η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Παρά την πληθώρα ταλαντούχων Αμερικανών, οι Ευρωπαίοι έδωσαν δυναμικό παρών, με τον Ντάριο Σάριτς να “ηγείται” αυτών.

Ο 20χρονος Κροάτης αρχικά επελέγη από τους Μάτζικ στη 12η θέση αλλά μέσω ανταλλαγής τα δικαιώματα του ανήκουν πλέον στους Σίξερς , οι οποίοι ποντάρουν πολλά πάνω του και θα τον περιμένουν όταν θελήσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι καθώς επιθυμεί να αγωνιστεί 2 χρόνια με τη φανέλα της Εφές υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Γιουσουφ Νούρκιτς αποτελεί τον δεύτερο, κατά σειρά, εκπρόσωπο της “Γηραιάς ηπείρου” που κατάφερε και μπήκε στο ΝΒΑ καταλήγοντας στο Ντένβερ μετά από ανταλλαγή μεταξύ των Νάγκετς και των Μπουλς (που αρχικά τον επέλεξαν). Ο Ελβετός Κλιντ Καπέλα (25η θέση) πάει στο Χιούστον δίπλα στους Χάρντεν και Χάουαρντ ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κέρδισε την εμπιστοσύνη των Σανς που τον επέλεξαν στην 27η θέση κλείνοντας τον ευρωπαϊκό “χορό” του πρώτου γύρου.

Στο δεύτερο γύρο του Draft, εμείς φυσικά ξεχωρίζουμε τον Θανάση Αντετοκούνμπο που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη καθώς οι Νικς πείστηκαν από τις δυνατότητες του και τον επέλεξαν στο 51ο pick (και 21ο του δεύτερου γύρου). Πριν από αυτόν κορυφαίο pick του δεύτερου γύρου ήταν ο Γάλλος, Ντάμιεν Ίνγκλις (31ο pick), που θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Τζαμπάρι Πάρκερ στο Μιλγουόκι και ακολουθεί ο Νίκολα Τζόκιτς στην 41η θέση για λογαριασμό των Νάγκετς.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι δύο θέσεις κάτω από τον Θανάση, 53η, και επελέγη από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι τον παραχώρησαν μέσω ανταλλαγής στους Ρόκετς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…