Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Κορυφαίος της σεζόν ο “3D”!

Κορυφαίος της σεζόν ο “3D”!

diamantidis aponomi

diamantidis-aponomi

O Δημήτρης Διαμαντίδης αναδείχθηκε Πολυτιμότερος παίκτης της Basket League ΟΠΑΠ για τη σεζόν 2013/14 και μπήκε στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε 95 βαθμούς στην ψηφοφορία αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τον δεύτερο, Ντι Τζέι Κούπερ, του ΠΑΟΚ που είχε 75. Τρίτος “τερμάτισε” ο Έρικ ΜακΚόλουμ ενώ έντονο είναι το “πράσινο” χρώμα στη σχετική λίστα καθώς το Top 5 συμπληρώνουν οι Στεφάν Λάσμε και Γιόνας Ματσιούλις, στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Πάντως ο 3D έχασε τη μάχη από τον Κούπερ, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος γκαρντ του πρωταθλήματος με άνεση έχοντας 40 ψήφους έναντι 28 του “Μήτσου“.

Ο Διαμαντίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, χαρακτήρισε τιμή του τη διάκριση αυτή αλλά σημείωσε πως αυτό που πραγματικά μετράει είναι οι ομαδικοί τίτλοι:

“Είναι τιμή και ευχαριστώ όσους θεώρησαν ότι αξίζω αυτόν τον τίτλο. Θα επαναλάβω όμως κάτι, το οποίο ξέρω ότι έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά είναι και η ουσία αυτού που κάνουμε: Αυτό που μετράει είναι οι τίτλοι της ομάδας.

Το γεγονός ότι καταφέραμε για μία ακόμη φορά να κλείσουμε τη χρονιά έχοντας πανηγυρίσει δύο τρόπαια είναι το πιο σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε δύο τίτλους στην έτσι κι αλλιώς πλούσια ιστορία του κι αυτό είναι που μετράει. Αυτό είναι που μένει και καταγράφεται και μέσα από τους τίτλους που κατακτά η ομάδα μπορεί κάποιος αθλητής να απολαύσει και ατομικές διακρίσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …