Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Θα μας πάρουν τα σώβρακα

Θα μας πάρουν τα σώβρακα

papadimitriou nikos

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ξύπνα Νίκο μου, ξύπνα Νικολάκη μου, κάνε κάτι, πάρε πρωτοβουλίες, διεκδίκησε τα δικαιώματά μας, απαίτησε τον σεβασμό που μας ταιριάζει. στις κάθε λογής φωνές γύρω – τριγύρω. Μην είσαι τόσο υποτονικός. O χώρος μας δεν έχει ανάγκη ευγενείς και λόρδους, μαχητές και αποφασιστικούς χρειάζεται.

Μην επικεντρώνεσαι μόνο στην είσοδό σου στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, γιατί αυτή μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Άσε που μέχρι τότε, πολύ φοβάμαι, ότι θα συζητάμε αν υπάρχει ΣΕΔΚΑ, στην ουσία όχι στα χαρτιά.

Μας βούλιαξες Νικολάκη, πιάσαμε πάτο και εσύ πέρα βρέχει!!!

Σε κάθε συνάντηση ψάχνουμε για να πούμε τα παράπονά μας, για τους ορισμούς στα φιλικά, για την κακή συμπεριφορά του υπεύθυνου που μας ορίζει, και δεν τα καταφέρνουμε, γιατί –όταν μας επιτρέπετε να μιλήσουμε- δεν είναι κανείς από τους ενδιαφερόμενους εκεί για να μας ακούσει.

Ο ΣΕΔΚΑ από πρωταγωνιστής στο αθηναϊκό μπάσκετ έγινε κομπάρσος και οσονούπω αφανίζεται. Και φταις εσύ γι’ αυτό.

Φταίει η ανικανότητα της δικής σου διοίκησης, της δικής σου οχαδερφικής συμπεριφοράς. Φταίει η προάσπιση του “εγώ” κι όχι του “εμείς“. Φταίει η υποτέλεια του διαιτητή, που εμμέσως δεχθήκατε, με την αποδοχή όρων και μνημονίων αντίθετων από αυτούς που μέχρι τώρα βοήθησαν και σε πολλές περιπτώσεις ξελάσπωσαν οικονομικά τους διαιτητές.

Επιλέξαμε την παραμονή μας στον ΣΕΔΚΑ και βρεθήκαμε να παίζουμε σε άλλες Ενώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μήπως θέλετε να μας πείτε ότι τελικά η επιλογή μας ήταν λάθος; Δεν θυμάμαι να μπήκατε ποτέ στη λογική της επικοινωνίας με τους διαιτητές; Ακόμα, δεν θυμάμαι να ακούσατε ποτέ τη δική μας φωνή; Με τη συμπεριφορά σας μάς δείχνατε ότι δεν σας ενδιέφερε να γνωρίζετε αυτό που βιώνουμε;

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά η εποχή του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” πέρασε ανεπίστρεπτη! Μην κοιτάς τώρα, που ακόμα και σήμερα επιβιώνουν κάποια απομεινάρια. Σκοπιμότητες και σκοπούς εξυπηρετούν. Ξέρεις εσύ, ξέρεις

Θέλεις να σου θυμίσω Νικολάκη, τα χρήματα που περιμένουμε να πάρουμε από αγώνες που παίξαμε και τον χρόνο αναμονής; Ή μήπως προτιμάς να σου πω για τις βεβαιώσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε στη φορολογική μας δήλωση για χρήματα που δεν πήραμε ακόμα; Μας φορολογούν Νικολάκη, για χρήματα που θα πάρουμε. Πότε θα τα πάρουμε αλήθεια, Νικολάκη;

Στο τέλος θα μας πάρουν και τα σώβρακα Νικολάκη και η διοίκηση του ΣΕΔΚΑ θα λέει ότι για όλα φταίει η γενικότερη κρίση που περνά η χώρα.

Δυστυχώς, δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από ένα καλοστημένο θέατρο σκιών (και πάλι, βέβαια, επειδή κι εδώ όλα εξαρτώνται από τον καραγκιοζοπαίχτη, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το καλοστημένο)…

Τούτο το τελευταίο τί είναι πάλι Νικολάκη; Προτίθεται η ΕΣΚΑ να βάλει χαράτσι στα ανεξάρτητα πρωταθλήματα, γιατί τάχα απασχολεί προσωπικό, τηλέφωνα κλπ., και αν οι υπεύθυνοι των ανεξαρτήτων δεν συμφωνήσουν, δεν θα μας επιτρέπει να συμμετέχουμε εμείς σε αυτά;

Έχουμε, δηλαδή, Νικολάκη την πολυτέλεια αυτού του εκβιασμού; Μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη συνεργασία με τα ανεξάρτητα πρωταθλήματα; Έχουμε βρει πηγές αντικατάστασης; Γιατί απ’ όσα ξέρω, σε αυτούς στηριζόμαστε για να παίξουμε στους… άλλους, με τη χρονοκαθυστέρηση στην καταβολή των οδοιπορικών.

Εύχομαι Νικολάκη όλο αυτό να είναι παραφιλολογία και κακό κουτσομπολιό, από αυτούς (και μακριά από εμένα αυτή η σκέψη) που θέλουν να σε διαβάλουν. Γιατί, αν αυτό είναι αλήθεια, πολύ φοβάμαι ότι θα διασυρθούμε όλοι, θα εξευτελιστούμε τελείως και θα γίνουμε γελοίοι, γραφικοί, παρτάκηδες και αναξιόπιστοι.

Να σου θυμίσω ακόμα ότι, όλοι όσοι ασχολούνται με τα ανεξάρτητα πρωταθλήματα, δεν βόσκουν πρόβατα εδώ παραπέρα, άνθρωποι του χώρου είναι. Μην νομίζεις ότι πρόκειται για ιθαγενείς!

Αλήθεια Νικολάκη, γιατί όλα αυτά τα παιχνίδια (των ανεξάρτητων πρωταθλημάτων) δεν ξαναγύρισαν στον ΣΕΔΚΑ, αφού η “κακήδιοίκηση Βιδάλη εκδιώχτηκε δύο χρόνια πριν; Δεν έχει η δική σου διοίκηση κανέναν για να αναλάβει αυτήν τη θέση; Γιατί φορτωνόμαστε στους ανθρώπους της ΕΣΚΑ, με αποτέλεσμα να τους… προσθέτουμε δουλειά και να τους αναγκάζουμε να βρίσκουν τρόπους (θεμιτούς, ή μη) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν;

Ή μήπως συμβαίνει κάτι χειρότερο; Μήπως τα κρατούν και δεν μας τα δίνουν; Μήπως δεν μπορούμε να τα πάρουμε πάλι πίσω και τα κρατά η ΕΣΚΑ; Τα τουρνουά και τα φιλικά από καταβολής ΣΕΔΚΑ εδώ ανήκουν Νικολάκη κι από εδώ έβγαιναν οι ορισμοί.

Τώρα, πότε τα είπατε πότε τα συμφωνήσατε, ένας θεός το ξέρει. Ίσως είναι όμως καιρός να μάθουμε τίποτα κι εμείς;

Ξύπνα Νίκο μου, ξύπνα Νικολάκη, θα γίνουμε περίγελος, θα μας πάρουν με τις πέτρες! Κάνε μια προσπάθεια να αγαπήσεις τον ΣΕΔΚΑ , δώσε πάλι την οντότητα, τη δύναμη που είχε παλιά. Μην ξεχνάς ότι διοικείς τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο της χώρας, μην τον συρρικνώνεις άλλο.

Έχουμε απίστευτες δυνατότητες, δεν εξαντλείτε το οπλοστάσιο των εθελοντών στον Άκελ και τον Θεολογίτη, λίγο ψάξιμο θέλει και καλή διάθεση. Εμείς την έχουμε, είναι καιρός να την αποκτήσετε κι εσείς. Αφουγκραστείτε τις επιθυμίες μας, αναγνωρίστε τις δυνατότητές μας.

Άλλωστε, ο κάθε φορέας έχει τον χώρο του, που θεσμοθετείτε και αποτυπώνεται στο αθλητικό γίγνεσθαι. Ο χώρος της ΕΣΚΑ είναι τα σωματεία της και ο τρόπος που αυτά διεξάγουν τα οικεία πρωταθλήματα. Ο χώρος του ΣΕΔΚΑ είναι τα μέλη του και η διαχείριση των υποχρεώσεων και των απαιτήσεών τους. Στη βάση αυτής της λογικής, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι δεν είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία, όπως αρέσκονται να μας παρουσιάζουν.

Διατήρησε, λοιπόν, Νίκο μου την ανεξαρτησία τού χώρου, γιατί αυτοί που εσύ σήμερα με τη σιωπή σου “πολεμάς“, είναι εκείνοι που μας γεμίζουν βενζίνη το ρεζερβουάρ, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ΕΣΚΑ -και βέβαια τις δικές τους- στο λεκανοπέδιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, βλέπω μαζική και δυναμική εξέγερση. Δεν είναι απειλή, αγανάκτηση λέγεται, απόγνωση, φωνή ενότητας και απελπισίας μαζί.

Δώσε πίσω στον ΣΕΔΚΑ τα φτερά που του κόβουν, που του ψαλιδίζουν αργά-αργά, βασανιστικά. Μην γίνεσαι συνεργός στη σταδιακή του εξόντωση. Μην αφήσεις να μας γελοιοποιήσουν άλλο, δώσε στον ΣΕΔΚΑ ξανά τη δύναμη της φωνής του.

Επιτέλους, ρε Νίκο, αγωνίσου για μας. Πότε θα καταλάβεις ότι το αξίζουμε;

baseline

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…