Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η μοναξιά του πατερούλη

Η μοναξιά του πατερούλη

vasilakopoulos george2

vasilakopoulos-george2

Επειδή τα γραπτά μένουν, μπορείτε να δείτε πως από την πρώτη στιγμή το eBasket.gr πήρε ξεκάθαρη θέση: Κανείς διεθνής δεν πρέπει να λείψει από την Εθνική. Πόσο μάλλον από την Νέων Ανδρών, όπου ακόμα έχουμε να κάνουμε με νεαρά παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους “θέλω” κι είναι κρίμα να βρίσκονται στη μέση μιας διαμάχης.

Για παράδειγμα ο Ανδρέας Χριστοδούλου έκανε ολόκληρη προσπάθεια για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας, οπότε θα ήταν το λιγότερο άδικο γι’ αυτόν να χάσει την εμπειρία της παρουσίας σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά.

Ήμασταν οι πρώτοι (και μόνοι) που αποκαλύψαμε ότι υπήρξε παρέμβαση του Γιάννη Ανδριανού και πως ήταν καταλυτική. Όπως και οι πρώτοι (να ‘ναι καλά ο Γιώργος Νικολάου) που καταγράψαμε τις ποινές, τους κινδύνους μιας τέτοιας απόφασης.

Το αναφέρω όχι για να ευλογήσω τα γένια μας -άλλωστε, όλοι ξέρετε πού μπαίνετε και τί περιμένετε να διαβάσετε-, αλλά για να αποδείξουμε στην πράξη (με κείμενα που μένουν) ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Εθνική.

Χρειάστηκε ένα (μόνο) ραντεβού ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού και τη διοίκηση του Ολυμπιακού για να βρεθεί η “χρυσή τομή“. Αυτό από μόνο του δείχνει τη “μοναξιά του πατερούλη“. Απομονωμένος, αποκομμένος, χωρίς συμμάχους, μπορεί να ανοίγει μέτωπα, αλλά δεν μπορεί να γεφυρώσει… “χάσματα“.

Ακόμα κι αν δεν μπορούσε να πείσει τους διοικούντες την “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ, θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον κ. Ανδριανό, με τον οποίο όμως επίσης είναι στα… μαχαίρια. Έχει επιλέξει να είναι μόνος εναντίον όλων κι αυτό δεν είναι ασφαλής μέθοδος για να προχωρήσει η Εθνική, για να λειτουργήσει η Ομοσπονδία, για να βρεθούν λύσεις και να μην υπάρχουν αδιέξοδα.

Λένε -και μάλλον έχουν δίκιο- ότι αν δεν είσαι μέρος της λύσης, είσαι μέρος του προβλήματος. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι μάλλον αρκετά… μεγάλος για να αλλάξει τρόπο διαχείρισης και διοίκησης της ομοσπονδίας. Ο μοναχικός δρόμος, που έχει επιλέξει, είναι καταστροφικός για το μπάσκετ.

Ήρθε η ώρα να αλλάξει ρότα η ΕΟΚ. Για το καλό του μπάσκετ. Για να απαλλαγούμε από αυτούς που προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον “πατερούλη“, αυτούς που τον απομονώνουν ακόμα περισσότερο. Η ώρα ζυγώνει…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…