Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η… λυπητερή

Η… λυπητερή

vasilakopoulos

vasilakopoulos

Αναλύθηκε χθες (δια χειρός Γιώργου Κογκαλίδη στο άρθρο με τίτλο “Το χαράτσι του Σουλτάνου“) το νέο σχέδιο της ΕΟΚ που καταστρέφει τα σωματεία. Η απόφαση των ανθρώπων της ομοσπονδίας για… κατά κεφαλήν ποσό στην έκδοση ή ανανέωση δελτίου αλλάζει άρδην τα δεδομένα αναγκάζοντας τις ομάδες να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη. Αυτή τη φορά για να εκδώσουν δελτία στους αθλητές τους.

Το πρόβλημα είναι δεδομένο, αλλά κάποιες φορές ίσως είναι χρησιμότερο να μιλάμε με αριθμούς. Όπως ακριβώς έκανε το Γαλάτσι, το οποίο δημοσιοποίησε το ποσό το οποίο θα κληθεί να πληρώσει τη νέα αγωνιστική περίοδο για να μπορέσει να συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα.

Δεν πρόκειται για ένα αμελητέο ποσό αφού οι “μπλε” (όπως και κάθε άλλο σωματείο) θα πληρώσουν για τα δελτία των αθλητών τους, τους διαιτητές και τους κριτές, τα μπλοκ των φύλλων αγώνα, τους γιατρούς και ό,τι άλλο έξοδο προκύπτει από την τέλεση ενός αγώνα.

Κάπως έτσι προκύπτει το ποσό των 6.700€ που θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του το Γαλάτσι προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα στα πρωταθλήματα και να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Ένα ποσό, το οποίο μπορεί εύκολα να σκεφτεί κανείς πως θα πληρώσουν κι άλλα σωματεία ανά την Ελλάδα. Ένα ποσό που βάζει ταφόπλακα στις ερασιτεχνικές ομάδες, οι οποίες πρέπει να… βάλουν πλάτη στην ΕΟΚ για να καλυφθεί η τρύπα που δημιουργήθηκε για την απόκτηση της wild card και της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

galatsi-exoda

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…