Κεντρική Διεθνή Η βραδιά του Τόμιτς

Η βραδιά του Τόμιτς

lucic valencia barcelona

lucic-valencia-barcelona

“Αγκαλιά” με την πρόκρισή της στους τελικούς των πλέι οφ της Liga Endesa βρίσκεται η Μπαρτσελόνα η οποία έκανε δεύτερο συνεχόμενο “break“, επιβλήθηκε της Βαλένθια με 60-59 στο δεύτερο ημιτελικό και πλέον χρειάζεται μία νίκη για να διεκδικήσει το φετινό τίτλο.

Οι Καταλανοί θα έχουν δύο ευκαιρίες στην έδρα τους προκειμένου να τελειώσουν τη σειρά, αρχής γενομένης από το τρίτο ματς της προσεχούς Τρίτης (10/6). Κατά τα άλλα οι “μπλαουγκράνα” πέρασαν… δια πυρός και σιδήρου από τη Βαλένθια στη δεύτερη αναμέτρηση αλλά αυτό ουδόλως τους ενδιάφερε.

Ο Άντε Τόμιτς με καλάθι στα 2 δευτερόλεπτα μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ ήταν αυτός που “σκότωσε” τους γηπεδούχους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η Βαλένθια ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και με “όπλο” την πιεστική άμυνα προηγήθηκε με 16-9 στο 8’ με καλάθι του Τζάστιν Ντόελμαν.

Μάλιστα οι “νυχτερίδες” ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (20-9 στο 9’) για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 22-12. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα αντέδρασε. Οι Καταλανοί “έσφιξαν” την άμυνά τους και στην επίθεση είχαν πιο σωστές επιλογές.

Έτσι μείωσαν σε 26-23 στο 17’ χάρη σε επιμέρους σκορ 11-4 που πραγματοποίησαν. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με δύο ελεύθερες βολές ισοφάρισε σε 28-28 πριν ο Τζάστιν Ντόελμαν με τρίποντο διαμορφώσει το 31-28 του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Μπάρτσα άρχισε να παίρνει σιγά σιγά τα ηνία του αγώνα. Με σερί 7-0 πήρε… κεφάλι με 37-33 στο 25’.

Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πάντα τον τρόπο να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 46-43. Η τέταρτη περίοδος προμηνυόταν συγκλονιστική και έτσι εξελίχθηκε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας σε ένα παιχνίδι όπου απουσίαζε ο γρήγορος ρυθμός και πρωταγωνιστούσαν οι άμυνες.

Ένα τρίποντο του Σαμ Βαν Ρόσον έφερε το ματς στα… ίσια (57-57) μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Τόμιτς ευστόχησε στη μία ελεύθερη βολή, ο Ντόελμαν πέτυχε το καλάθι και οι “νυχτερίδες” πέρασαν μπροστά με 59-58, 30 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν άλλη μία επίθεση, οπότε η νίκη ήταν στα χέρια τους.

Όμως δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν το ριμπάουντ. Ο Τόμιτς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή με 5 φάουλ του Λίστσουκ και κατέβασε δύο επιθετικά ριμπάουντ στο πιο κρίσιμο σημείο. Το πρώτο σουτ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν βρήκε στόχο όπως και το τρίποντο του Χουέρτας, αλλά ο Τόμιτς ήταν εκεί και “καθάρισε”.

Ο Κροάτης σέντερ ευστόχησε στο κρίσιμο καλάθι και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Καταλανών αφού το τρίποντο που επιχείρησε ο Λαφαγιέτ ήταν άστοχο. Η Βαλένθια καλείται να μείνει “ζωντανή” στη Βαρκελώνη αν και έδειξε ότι δεν είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Τόμιτς τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ την ώρα που ο Χουέρτας με 11 πόντους και 5 ασίστ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές. Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 8 πόντους (2/2 βολές, 2/5 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 29 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Ντόελμαν με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…