Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Αυτοϋποβάθμιση

Αυτοϋποβάθμιση

diamantakos efivoi

diamantakos-efivoi

Αλλαγές επί αλλαγών αποφασίζει η ΕΣΚΑ όσον αφορά τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου αποφασίζοντας να “κόψει” κάθε εφηβική ομάδα που αγωνίζεται σε ανδρική κατηγορία. Μία κίνηση που σαφώς ρίχνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των τοπικών πρωταθλημάτων.

Κι αν αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο, χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τις περιπτώσεις του Παναθηναϊκού και του Αμύντα, οι οποίοι συμμετείχαν φέτος στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ ΕΣΚΑ, αντίστοιχα, όντας εξόχως ανταγωνιστικοί. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι “πράσινοι” τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας είκοσι νίκες σε είκοσι έξι παιχνίδια.

Πρόθεση της ΕΣΚΑ είναι να μεταφέρει τις εφηβικές ομάδες στο πρωτάθλημα U22 με σκοπό να το αναβαθμίσει και να δώσει μεγαλύτερη αίγλη. Ειδικά αν σε αυτό συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την τελευταία τετραετία κατακτά διαρκώς μετάλλια σε Πανελλαδικό επίπεδο, ενώ στέλνει διαρκώς παιδιά στις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων Ανδρών.

Μία τέτοια κίνηση όμως δημιουργεί μία σχετική… σύγχυση αναφορικά με τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων. Κι αυτό γιατί οι αγώνες των εφηβικών πρωταθλημάτων γίνονται τις Τρίτες ενώ αυτοί του U22 τις Τετάρτες.

Όπερ και σημαίνει πως θα πρέπει κάθε ομάδα που συμμετέχει στις δύο διοργανώσεις να δίνει δύο παιχνίδι μέσα σε διάστημα ολίγων ωρών. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταπόνηση των νεαρών αθλητών.

Από εκεί και πέρα, τίθεται επίσης ένα άλλο ερώτημα: Οι Έφηβοι (του Παναθηναϊκού, του Αμύντα κ.ο.κ.) βελτιώνονται περισσότερο παίζοντας απέναντι σε συνομηλίκους τους (ή 2-3 χρόνια μεγαλύτερους αθλητές) ή κόντρα σε άντρες; Προφανώς και πρόκειται για ρητορικό ερώτημα.

Όπως και να έχει, η ΕΣΚΑ έχει αποφασίσει αλλαγές στα νέα πρωταθλήματα που δεδομένο είναι πως δεν βοηθούν στην εξέλιξη των νεαρών παιδιών.

Κι αν κάποιοι φέρνουν ως αντίλογο το γεγονός πως οι εφηβικές ομάδες δεν έχουν κάποιον απώτερο σκοπό, όπως η άνοδος, καλό θα ήταν να αναλογιστεί κανείς πως ενδεχομένως φέτος ο Παναθηναϊκός να είχε κερδίσει ένα εισιτήριο για την Α’ ΕΣΚΑ, αν του το επέτρεπαν. Γιατί εντός παρκέ (απ)έδειξε πως μπορούσε να τα καταφέρει.

Όπως έκανε και πριν μία τριετία, όταν έχασε στα… σημεία από ομάδα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τότε (Ψυχικό) την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΣΚΑ Ανδρών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…