Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Χημεία και σταθερός κορμός”

“Χημεία και σταθερός κορμός”

nikitopoulos

nikitopoulos

Ο Προμηθεάς Χαλανδρίου νίκησε για τρίτη φορά φέτος τον Άρη Πετρούπολης (3-1 ρεκόρ) και έγραψε ιστορία καθώς κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική! Σημαντικό μερίδιο της μεγάλης αυτής επιτυχίας ανήκει στον τεχνικό της ομάδας, Τάσο Νικητόπουλο, ο οποίος κάθεται στο τιμόνι της από τα μέσα της σεζόν 2010-11 όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Β’ ΕΣΚΑ. Κατάφερε την επόμενη σεζόν να την ανεβάσει στην Α’ κατηγορία και πέρυσι να κατακτήσει το κύπελλο ΕΣΚΑ!

Φέτος ήρθε η ιστορική άνοδος και ο “αρχιτέκτονας” αυτού του οικοδομήματος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα κατορθώματα του Προμηθέα και τους λόγους που αυτά επετεύχθησαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη μας. Ζούμε την ιστορικότερη στιγμή του συλλόγου, καθώς ανεβήκαμε για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες. Δεν μπορούμε να είμαστε τίποτα άλλο εκτός από ευτυχισμένοι“.

Αναφερόμενος στα πλέι-οφ της Α’ ΕΣΚΑ δήλωσε ότι :

“Ευτυχήσαμε να έχουμε 2-0 τον Απόλλωνα από το πρωτάθλημα, μια ομάδα πολύ καλή και σκληρή. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας και προκριθήκαμε. Στη συνέχεια προετοιμάστηκαμε κατάλληλα για τον Άρη Πετρούπολης, που είναι ιδιαίτερη έμπειρη ομάδα, με τον ίδιο κορμό και έναν πολύ καλό προπονητή. Κάναμε το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο νομίζω ότι ήμασταν πιο αποφασισμένοι“.

Όσον αφορά τους λόγου που οδήγησαν στην άνοδο:

“Σε ένα πρωτάθλημα και σε μια σειρά αγώνων πιστεύω ότι πάντα παίρνεις αυτό που αξίζεις. Νομίζω ότι ο Προμηθέας με τη χρονιά που έκανε το άξιζε. Έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια πολύ καλό μπάκετ για τη κατηγορία που βρισκόμαστε. Είναι μια δεμένη ομάδα με φανταστικό κλίμα. Και αυτό μετράει σε αυτές τις κατηγορίες προκειμένου να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες ενός πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά είχαμε το πιο βαθύ ρόστερ από τις άλλες ομάδες. Είχαμε πολύ καλούς ψηλούς και οι περιφερειακοί μας ήταν δεμένοι, γιατί έπαιζαν μαζί αρκετά χρόνια. Δουλέψαμε πολύ και αυτή η δουλειά μας βγήκε στο γήπεδο”.

Συνεχίζοντας ο Τάσος Νικητόπουλος συμπλήρωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες της ομάδας. Αυτοί είναι πρωταγωνιστές και χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν τώρα εδώ που βρισκόμαστε. Ειναι πολύ σημαντικό ότι ο κορμός που ανέβασε την ομάδα από την Β’ ΕΣΚΑ, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ ΕΣΚΑ και στην άνοδο.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, τον Γιάννη Αβραμίδη, που έχει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας με τη δουλειά που έκανε αυτά τα χρόνια, αλλά και τη διοίκηση για τη στήριξη προς τους παίκτες, αλλά και προς το πρόσωπο μου αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Βλαχόπουλο και τον έφορο κ. Χαραλαμπόπουλο“.

Η διατήρηση του ίδιου στην άκρη του πάγκου αλλά και του ίδιου κορμού έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όπως σημείωσε και ο ίδιος:

“Είναι σημαντική αυτή η εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και προπονητή. Είναι επίσης θετικό ότι κάθε χρόνο η ομάδα χρειάζεται να εντάξει λίγους παίκτες. Ήμασταν τυχεροί που οι παίκτες που ήρθαν αυτά τα χρόνια ταιριάξανε απόλυτα στο κλίμα της ομάδας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης αυτή η διαδικασία σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τα λάθη σου, να δεις τι έκανες καλά, τι πρέπει να κάνεις καλύτερα και να προχωρήσεις μπροστά”.

Τέλος, αφιέρωσε την ιστορική άνοδο: “Στην οικογένεια Παπαγεωργίου, που ίδρυσε τον Προμηθέα, καθώς στον δάσκαλο μου από μικρή ηλικία, τον πατέρα μου (σ.σ Βαγγέλη Νικητόπουλο)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…