Κεντρική Ασίστ Basketbase Στράτος ο “Αρσέν Λουπέν”

Στράτος ο “Αρσέν Λουπέν”

perperoglou pagkos kypello

perperoglou-pagkos-kypello

petridis-giorgosΟ Στράτος Περπέρογλου είναι ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία “κλέφτες” του Ελληνικού πρωταθλήματος και οι αριθμοί το πιστοποιούν. Ο διεθνής φόργουορντ ανεβαίνει σταθερά τα “σκαλιά” της λίστας με τους κορυφαίους της σχετικής κατηγορίας και μάλιστα με τα δύο κλεψίματα που έκανε στο χθεσινό, δεύτερο παιχνίδι με τον Πανιώνιο έφτασε τα 334.

Με αυτά προσπέρασε τον Μπάνε Πρέλεβιτς και “έπιασε” τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ στην 13η θέση για τα χρόνια της Α1. Σύντομα δηλαδή θα ξεπεράσει και τον “Μού-Μου” και θα φτάσει τον 12ο της λίστας Παναγιώτη Γιαννάκη που αποχώρησε από τα παρκέ έχοντας κάνει 338 κλεψίματα (από το 1986).

Στο μεταξύ ο Βασίλης Σπανούλης με την χθεσινή συμμετοχή του έφτασε τις 361 στην Α1 και “έπιασε” στην 16η θέση της λίστας τον Τζον Κόρφα. Παράλληλα όμως ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε κατά έναν πόντο, τους 4.000 στην καριέρα στην μεγάλη κατηγορία την ίδια μέρα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ετσι συμπληρώθηκε μια 12άδα παικτών που έσπασαν αυτό το “φράγμα” από το 1986. Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τα 150 λάθη στο πρωτάθλημα.

200άρης ο Μίλμπουρν

Λίγα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν από την πλευρά του Πανιωνίου. Ο Κέβιν Λάνγκφορντ ξεπέρασε τα 200 ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του, αφού τόσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη. Εξάλλου ο Λάντον Μίλμπουρν έφτασε τις 50 ασίστ στην Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…