Κεντρική Ασίστ Basketbase Ρεκόρ τετραετίας ο Σάτον

Ρεκόρ τετραετίας ο Σάτον

saton dominik

saton-dominik

petridis-giorgosΗ τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου μπορεί να μην είχε δραματικές ανατροπές, ως προς τη βαθμολογία, όμως είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία κι ένα από αυτά ήταν οι εντυπωσιακές επιδόσεις που σημειώθηκαν στα ριμπάουντ.

Δέκα επτά (17) μάζεψε ο Μποντζ του Ηλυσιακού, από 15 ο Κακιούζης της Νέας Κηφισιάς και ο Μάρκοβιτς του ΚΑΟΔ, αλλά αυτός που “σκέπασε” τα καλάθια ήταν ο Ντομινίκ Σάτον, που πέτυχε την καλύτερη επίδοση της σεζόν, μαζεύοντας 19 ριμπάουντ στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ένα ρεκόρ το οποίο δεν αποδείχτηκε αρκετό για τον Ίκαρο, που πήρε τον “δύσβατο” δρόμο του υποβιβασμού.

Πρόκειται, μάλιστα, για την κορυφαία επίδοση του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία τετραετία. Δέκα εννέα (19) ριμπάουντ είχε στη σεζόν 2010-’11 ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (με το Μαρούσι στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή, που έληξε 74-66). Ακολούθησαν ο Ρόμπερτ Ντόζιερ, που είχε 18 με τον ΠΑΟΚ στον 5ο μικρό τελικό με τον Άρη, όσα και ο Σέντρικ Σίμονς με την Καβάλα, αλλά και ο Πατ Καλάθης με τον Κολοσσό.

Στη σεζόν 2011-’12 ο Πάτρικ Ο’Μπράιαντ είχε 18 με την Καβάλα, ενώ στην περσινή σεζόν το ρεκόρ της μιας βραδιάς στα ριμπάουντ μοιράστηκαν οι Βασίλης Σίμτσακ (Ίκαρος), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Πανιώνιος) και Άντριου Τζόουνς (Ηλυσιακός), έχοντας από 16.

Κορυφαία επίδοση των τελευταίων χρόνων είναι αυτή της σεζόν 2009-’10, όταν με την Ολύμπια Λάρισας ο Κρις Μάσι μάζεψε 23 ριμπάουντ στο νικηφόρο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό.

Ο Σάτον μοιράζονταν πριν την τελευταία αγωνιστικής της κανονικής περιόδου την κορυφαία φετινή επίδοση των ριμπάουντ με τον Βον του ΚΑΟΔ, έχοντας αμφότεροι από 17 (ο Σάτον στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα).

Με την ευκαιρία αυτή, ας δούμε τα ρεκόρ της μιας βραδιάς του φετινού πρωταθλήματος ανά ομάδα:

Ίκαρος: Σάτον 19
ΚΑΟΔ: Βον 17
Ηλυσιακός: Μποντζ 17
Ρέθυμνο: Γκάμπριελ 16
Απόλλων: Ουίλσον 15
Πανελευσινιακός: Φαγιέ 15
Τρίκαλα: Γιούιν 15
Ν. Κηφισιά: Κακιούζης 15
Κολοσσός: Σμιθ 14
ΠΑΟΚ: Μπόγρης 14
Πανιώνιος: Μπατής 13
Άρης: Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Βεζένκοφ από 12
Ολυμπιακός: Πρίντεζης 12
Παναθηναϊκός: Φώτσης, Λάσμε και Γιάνκοβιτς από 11

– Ο Ιβάν Άσκα θα αποχαιρετήσει τον Ίκαρο, όντας ο πρώτος σκόρερ στη σύντομη -έστω- ιστορία της ομάδας στην Α1. Με τους 18 πόντους που σημείωσε στο ματς με τον ΠΑΟΚ έφτασε τους 380 και ανέβηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Ντάνιελ Γκίμπσον που έπαιξε πέρυσι στην ομάδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…