Κεντρική Διεθνή Προσεχώς… σοκ για Χίμκι

Προσεχώς… σοκ για Χίμκι

gecevicius lietuvos triumf

gecevicius-lietuvos-triumf

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερε η Λιέτουβος Ρίτας να πάρει τη νίκη απέναντι στην Τρίουμφ (96-94) και να κάνει το 2-0 στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της VTB League. Οι Λιθουανοί χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να κάμψουν την αντίσταση της Τρίουμφ, η οποία είχε την ευκαιρία να πάρει το “διπλό”, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε ο Κόρι Χίγκινς σχεδόν στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο. Έτσι, η Λιέτουβος Ρίτας γλίτωσε… το έμφραγμα και απέχει πλέον μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά της Βαλτικής Λίγκας.

Σπουδαία εμφάνιση για λογαριασμό των νικητών έκαναν οι Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (26 πόντοι) και Ντάριους Σονγκάιλα (23 πόντοι) που κράτησαν όρθιους τους γηπεδούχους, την ίδια ώρα που στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο –μοιραίος- Κόρι Χίγκινς με τους 33 πόντους που πέτυχε. Ήταν πολλοί, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Νέα “βόμβα” από Νίζνι

Η Νίζνι φαίνεται πως έχει βρει… το κουμπί της Χίμκι καθώς πήρε το δεύτερο σερί διπλό” (76-70) όντας πλέον μία ανάσα από την πρόκριση – έκπληξη. Η ομάδα του Ζόραν Λούκιτς μπήκε φουριόζα στο γήπεδο και αποκτώντας από νωρίς το πάνω χέρι στο παιχνίδι άρχισε να… αγχώνει τους γηπεδούχους. Ένα άγχος που όσο περνούσε το παιχνίδι φάνηκε να τους “πνίγει” με αποτέλεσμα να μην αποτρέψουν το μοιραίο.

Η νίκη της Νίζνι βασίστηκε στο επιθετικό ταλέντο του Τέιλορ Ροτσέστι (24 πόντοι), ο οποίος έδειξε το δρόμο και έφερε το συγκρότημα του Ζόραν Λούκιτς ένα βήμα μακριά από την ολοκλήρωση μίας τεράστιας έκπληξης.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Εν αντιθέσει με τα άλλα δύο φαβορί, η Ούνικς Καζάν έκανε υγιεινό περίπατο ανοίγοντας το σκορ (1-0) κόντρα στην Κράσνε Κρίλια. Οι “πράσινοι” πήραν άνετα τη νίκη με 85-63 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της VTB League.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ (22 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ούνικς Καζάν για ακόμη ένα παιχνίδι, ενώ οι Νίκος Ζήσης (9 πόντοι και 4 ασίστ) και Ίαν Βουγιούκας (10 πόντοι και 4 ριμπάουντ) βοήθησαν σημαντικά όταν τους χρειάστηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Τα αποτελέσματα:
Λιέτουβος Ρίτας – Τριούμφ 96-94 (83-83κ.α.)
Ούνικς Καζάν – Κράσνιε Κρίλια 85-63
Χίμκι – Νίζνι 70-76

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…