Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ο προπονητής μάς κράτησε”

“Ο προπονητής μάς κράτησε”

tsiakos aek

tsiakos-aek

Eνδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Τσιάκος σε αθλητική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα στην “ΩΡΑ των σπορ”:

“Το νέκταρ της επιτυχίας στη Βέροια “έχει μεθύσει” τους παίκτες, που κυρίως αυτοί πιστώνονται την επιστροφή της “Βασίλισσας” στην Α1, όμως, ο Γιώργος Τσιάκος “κρούει κώδωνα κινδύνου” μέσω συνέντευξής του στην “ΩΡΑ των σπορ”. Κι αυτό γιατί ακολουθεί η σαββατιάτικη αναμέτρηση με το Ψυχικό.

O “Ενωσίτης” και στην καρδιά σέντερ τόνισε: “Δεν τελειώσαμε ακόμα. Έχουμε ακόμη ένα “πρέπει” να διαχειριστούμε. Κι αυτό είναι η νίκη πρωτιάς επί του Ψυχικού. Είχαμε δώσει μια υπόσχεση στον… Γιώργο Αμερικάνο όταν “έφυγε”. Να του αφιερώσουμε στο τέλος του Πρωταθλήματος και τον τίτλο και την άνοδο. Επομένως, επιτύχαμε τον έναν από τους δύο στόχους. Έχουμε κι άλλον. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είπαμε κάτι εμείς, ως παίκτες, για τον “Παγκόσμιο”. Κάτι του χρωστάμε ακόμα”.

Για το άγχος της ανόδου: “Είναι προφανές ότι δεν έχουμε άγχος πια. Είναι προφανές, όπως είπα και παραπάνω, ότι αυτά τα “πρέπει” μας είχαν αγχώσει, μας είχαν υπερφορτώσει τον τελευταίο καιρό, πέρα από το αυτονόητο: Διότι ΑΕΚ… είσαι. Από την στιγμή που φοράς τη φανέλα της, νιώθεις με το “καλημέρα” πόσο βαριά είναι. Ήμασταν πιεσμένοι σωματικά και ψυχικά. Θεωρώ, λοιπόν, ότι από την στιγμή που επιτεύχθηκε η άνοδος θα είμαι πιο απελευθερωμένοι ενόψει Ψυχικού”.

Για την ευφορία που επικρατεί: “Είναι λογικό να υπάρχει ευφορία μεταξύ μας. Είχαμε έλθει στην ΑΕΚ ακριβώς για να πετύχουμε την πρωτιά και την άνοδο. Το καθήκον που είχαμε αναλάβει ήταν ιερό. Ότι φέραμε τον βασικό στόχο εις πέρας σημαίνει για μας πολλά. Όμως, έχουμε μπροστά μας το επόμενο βήμα. Οι όποιοι πανηγυρισμοί τελείωσαν χθες, προχθές. Προχωράμε. Δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση”.

Για το αν φοβήθηκε μην χαθεί η άνοδος στην διάρκεια του Πρωταθλήματος: “Δεν φοβηθήκαμε. Όχι. Και το λέω ειλικρινά. Πιστεύαμε στις δυνάμεις μας. Στην δουλειά, που γινόταν όλη την εβδομάδα. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Ειδικά όταν νιώθαμε ότι έχουμε κουραστεί. Όμως, ήταν εκπληκτικό αυτό, που συνέβαινε. Ο ένας παίκτης άπλωνε το χέρι στον άλλο. Διότι πότε δεν μπορούσε ο ένας, πότε ο άλλος. Το ισχυρό κίνητρο αλλά και οι χαρακτήρες των παικτών ήταν στοιχεία, που καθόρισαν την πορεία μας”.

Για τα οικονομικά ή άλλα προβλήματα των τελευταίων μηνών τα οποία παραδέχτηκε και η διοίκηση: “Σας είπα και προηγουμένως. Δεν υπήρξε περίπτωση να αφήσουμε στην μέση αυτό, που είχαμε αρχίσει. Είχαμε βάλει ένα στόχο. Και εμείς και η διοίκηση. Πεισμώσαμε. Τα καταφέραμε. Όμως, θέλω να είμαι δίκαιος. Ακόμη και τις στιγμές που πήγαμε να δείξουμε αδυναμία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο προπονητής μας. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος προσπάθησε με τον τρόπο του να μας πείσει για την ιστορική ευθύνη της αποστολής μας, αλλά και για τα οφέλη της προσπάθειας. Ο προπονητής σε δύσκολες στιγμές μάς κράτησε ενωμένους! Και δεν μιλώ για τα οικονομικά. Μιλώ γενικά. Ήταν καταλυτική η παρουσία του σε πολλά θέματα, πέρα από τα αυτονόητα, που αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Βέβαια, δεν ήταν δύσκολο να τα αφομοιώσουμε αυτά και να προχωρήσαμε, γιατί όπως προείπα ήμασταν μια παρέα. Όλοι μας ξέραμε, ξέρουμε τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα τρία γράμματα (ΑΕΚ). Και προχωρήσαμε. Και όλα καλά…”

Για το αν ήταν δίκαιη η άνοδος του Κοροίβου: “Κοιτάξτε να δείτε. Θα μπορούσε να είχε ανέβει και η Καβάλα, η οποία έκανε αξιοπρόσεκτη πορεία. Ο Κόροιβος είναι μια ταλαντούχα ομάδα, που στον δεύτερο γύρο δεν έχανε. Δίκαια ανέβηκε. Αλλά δίκαια θα μπορούσε και η Καβάλα. Ήταν δύο ομάδες, που μόνο τυχαίες δεν ήταν. Θεωρώ, ωστόσο, ότι ήμασταν οι καλύτεροι στο σύνολο του Πρωταθλήματος και δικαιολογημένα είμαστε εδώ, που είμαστε”.

Για το αν είναι απωθημένο το 0-3 από τον Κόροιβο: “Όχι, δεν μπορώ να το πω αυτό. Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Υπάρχουν και οι συγκυρίες. Από συγκυρίες χάσαμε τρεις φορές από Κόροιβο, αλλά δεν έχω κανένα απωθημένο. Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Όλοι ξέρουμε τι προηγήθηκε της αναμέτρησης με τον Κόροιβο. Αν είχαμε τον κόσμο μας με τον Κόροιβο, στον αγώνα της Ζωφριάς, δεν θα χάναμε. Εγώ αυτό πιστεύω. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει μια δυναμική. Το πλεονέκτημα της έδρας εξουδετερώθηκε. Τέλος πάντων δεν κοιτάμε πίσω”.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: “Ήταν ο πρώτος… παίκτης μας. Τι να πεις γι’ αυτό τον κόσμο; Ήλθα στην ΑΕΚ και για να ικανοποιήσω το οπαδικό μου αίσθημα, αλλά και για να ζήσω αυτές τις στιγμές. Το έχουμε πει κατά κόρον, αλλά είναι αλήθεια. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην προσπάθειά μας. Του ανήκει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ είναι για να πανηγυρίζει επιτυχίες στην Α1. Μακάρι, όσοι είμαστε του χρόνου στην ομάδα να του δώσουμε τέτοιες χαρές. Το βέβαιο είναι, ότι χάρη στον κόσμο αντελήφθην πιο έντονα τι σημαίνει να είσαι ΑΕΚτζής”.

Για τη φανέλα, που δεν παρέδωσε στον κόσμο στην αποθέωση της Βέροιας: “Είμαι συλλέκτης φανελών! Προσπάθησα, λοιπόν, να μην χάσω τη φανέλα μου, αλλά θα τα καταφέρω με το Ψυχικό; Θα δείξει. Πάντως, θα ήθελα ειδικά αυτή τη τιμημένη φανέλα στη συλλογή μου. Θα είναι η αποκορύφωση στα τόσα συγκλονιστικά που έχουμε ζήσει φέτος. Είναι μεγαλείο, βρε παιδί μου, να είσαι ΑΕΚτζής. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Όποιος δεν το ζει από μέσα, ίσως να μην το καταλαβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, για να τελειώσω όπως ξεκίνησα. Δεν τελειώσαμε. Πρέπει να νικήσουμε το Ψυχικό, που παραμένει μια σπουδαία ομάδα. Και μετά θα το χαρούμε”.

Για όσους τους αμφισβήτησαν: “Προχωράμε. Δεν θέλω να μείνω σ’ αυτά. Όσοι μας αγαπάνε, είναι δίπλα μας. Και είναι πολλοί”.

Για το αν θα παίξει ως… πολυτραυματίας με Ψυχικό: “Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό αρκετοί παίκτες έχουμε προβλήματα. Εγώ ταλαιπωρούμαι κυρίως μετά το Λαύριο, όπου είχα υποστεί το λουμπάγκο. Η κρισιμότητα των αγώνων, δεν μου επέτρεψε να ξεκουραστώ. Όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξω με Ψυχικό. Το πολύ-πολύ να κάνω μια ένεση ακόμα. Θα κάνω από συνήθεια άλλη μία ένεση, ακόμη κι αν δεν πονάω για να παίξω με Ψυχικό (γέλια). Προχωράμε. Έχουμε αγώνα το Σάββατο”.

 

 

  • Πέτρος Γερομιχαλός Elite League

    Elite League: Παιχνίδια φωτιά σε play off και play out

    Συνέχεια σήμερα και αύριο στο πρωτάθλημα της Elite League Έντονο ενδιαφέρον έχουν οι αναμε…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…