Κεντρική NBA Ο Ιμπάκα είναι εδώ (vid)
NBA

Ο Ιμπάκα είναι εδώ (vid)

serge ibaka

serge ibaka

Ο Σερζ Ιμπάκα ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, επέστρεψε πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου και η παρουσία του αποτέλεσε τη “σπίθα” που χρειαζόντουσαν οι Θάντερ για να νικήσουν τους Σπερς. Οι “Κεραυνοί” ήταν καταιγιστικοί, προηγήθηκαν ακόμα και με 20 πόντους (104-84) και εν τέλει επιβλήθηκαν με 106-97 μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά.

Ο διεθνής Ισπανός (με καταγωγή από το Κονγκό) πάουερ φόργουορντ/σέντερ έδωσε στην Οκλαχόμα αυτό που της έλειπε. Την (αποτελεσματική) άμυνα κάτω από τη ρακέτα. Έκοβε όποιον συνέκλινε στο ζωγραφιστό, εμπόδιζε τα σουτ, υψώνοντας ένα “φράχτη” γύρω από το καλάθι της ομάδας του (4 μπλοκ).

Εκτός αυτού συνεισέφερε και επιθετικά με 15 πόντους απελευθερώνοντας, παράλληλα, τους Ράσελ Ουέστμπρουκ (26π.-8ρ.-7ασ.-3κλ.) και Κέβιν Ντουράντ (25π.-10ρ.-3ασ.) οι οποίοι εμφανίστηκαν ξανά απειλητικοί. Το σίγουρο είναι ότι ο Ιμπάκα αποτέλεσε το turning point του παιχνιδιού και μένει να δούμε αν θα εξελιχθεί σε x-factor της σειράς. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ρέτζι Τζάκσον (15π.-4ρ.-5ασ.) ο οποίος ξεκίνησε βασικός στη θέση του Τάμπο Σαφολόσα.

westbrook-thunder-spurs

Οι Σπερς, από την άλλη, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων παρουσιάζοντας μια χαλαρότητα και βρέθηκαν προ εκπλήξεως με την καταλυτική εμφάνιση του Ιμπάκα, η απουσία του οποίου τους είχε διευκολύνει απίστευτα. Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν να βρουν τις λύσεις τώρα ή θα ξαναζήσουν το, προ δύο ετών, στραπάτσο όταν βρισκόμενοι στο 2-0 έχασαν τελικά την πρόκριση από τους Θάντερ.

Μειωμένα ποσοστά ευστοχίας σε σχέση με τις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις (από το 50%, περίπου, έπεσαν στο 39%), δυσκολεύτηκαν περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας και έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (36 έναντι 52) καθώς πλέον είχαν πιο δυναμικό αντίπαλο και από πλευράς τους δεν πάλεψαν όσο θα έπρεπε.

Ως αποτέλεσμα, μετά το ισχνό προβάδισμα τους (28-29) στην πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα την υπόλοιπη διάρκεια και είχαν χτίσει διαφορά 7 πόντων (83-76) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, οι “Κεραυνοί” ήταν ακόμα πιο επιβλητικοί εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +20 (104-84), όμως λίγο η έξοδος του Ιμπάκα, που είχε αρχίσει να κουτσαίνει, λίγο η χαλάρωση έδωσε “βήμα” στα “σπιρούνια” τα οποία κατάφεραν να μειώσουν στην τελική διαφορά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…