Κεντρική NBA Μείωση λόγω… Τζορτζ (vid)
NBA

Μείωση λόγω… Τζορτζ (vid)

george pacers heat1

george-pacers-heat

Οι Πέισερς βρίσκονταν με την “πλάτη στον τοίχο” κοιτώντας “κατάματα” τον, εύκολο, αποκλεισμό από τους Χιτ έχοντας δεχτεί τρεις συνεχόμενες ήττες. Δεν θα άφηναν όμως κάτι τέτοιο να συμβεί στην έδρα τους και την ίδια άποψη συμμερίστηκε και ο Πολ Τζορτζ. Ο 24χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε μια από τις πιο φοβερές εμφανίσεις του σε πλέι οφ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 93-90 δίνοντας παράταση ζωής στα πανηγύρια των Χιτ (3-2) και ένεση αυτοπεποίθησης στους Πέισερς.

Ο ηγέτης των “Ινδιάνων” τελείωσε την αναμέτρηση με 37 πόντους (10/14 διπ.-5/14 τρ.-2/3 βολές) σημειώνοντας τους 21 εξ αυτών στην τελευταία καθοριστική περίοδο (!) ενώ είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 6 κλεψίματα! Το double-double του Ρόι Χίμπερτ (10π.-13ρ.), μετά από μήνες, βοήθησε σημαντικά, ο Ντέιβιντ Ουέστ (19π.-9ρ.) ήταν ξανά εξαιρετικός ενώ οι τρέλες του Λανς Στέφενσον (12π.-5ρ.-5ασ.) επισκίασαν την επίδοση του.

Ο 23χρονος γκαρντ πρωταγωνίστησε σε δύο αστείες σκηνές του αγώνα καθώς βρισκόμενος κοντά στον Τζέιμς φύσηξε στο αυτί του (!) και εν συνεχεία πήγαινε κοντά στον Έρικ Σπόελστρα ακούγοντας τις οδηγίες που έδινε στους παίκτες του! Τουλάχιστον χθες βοήθησε και αγωνιστικά περισσότερο.

stephenson-pacers-heat

Στο “στρατόπεδο” των Χιτ, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει κυρίως διότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (7π.-2ρ.-4ασ.) αντιμετώπισε από νωρίς πρόβλημα με τα φάουλ με αποτέλεσμα να πατήσει παρκέ μόνο 24 λεπτά και να μην καταφέρει να βρει ρυθμό. Με τον Τζέιμς ωσεί παρών οι συμπαίκτες του πάτησαν πόδι και κατόρθωσαν να αναπληρώσουν επάξια το κενό του, όχι όμως αρκετά ώστε να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Ο Ντουέιν Ουέιντ (18π.-8ρ.-7ασ.-2κλ.) ήταν ο κορυφαίος των πρωταθλητών, με τον Κρις Μπος (20π.-10ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση ενώ… “αναστήθηκε” και ο Ρασάρντ Λιούις που σημείωσε 18 πόντους με 6/9 τρίποντα!

Η άμυνα-σήμα κατατεθέν των Πέισερς έκανε ξανά την εμφάνιση της χθες το βράδυ και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος, πλην Τζορτζ, που το ροζ φύλλο κατέληξε στην Ιντιάνα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν σκληρή και αποτελεσματική άμυνα, πίεσαν την μπάλα κάνοντας 12 κλεψίματα (!), πήραν τη μάχη των ριμπάουντ (45 έναντι 38) και χάρη στον επιθετικό οίστρο του Τζορτζ “χαμογέλασαν” στο τέλος. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτόν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό διότι επιθετικά, στο σύνολο, οι Πέισερς χώλαιναν ενώ “πληγώθηκαν” πολύ από τα τρίποντα των Χιτ οι οποίοι σούταραν με το εξαιρετικό 48% (15/31).

Μετά το προβάδισμα στην εναρκτήρια περίοδο (22-16), οι γηπεδούχοι υποχώρησαν και οι πρωταθλητές με τρομερό επιμέρους σκορ 26-11, πήγαν στο αποδυτήρια προηγούμενοι με 9 πόντους (33-42). Στο δεύτερο μέρος, ο Τζορτζ ξεκίνησε να δείχνει τις διαθέσεις και με το στήριγμα του Ουέστ (κυρίως) έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου (64-57).

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι στην τελευταία περίοδο με μεγάλα σουτ να μπαίνουν εκατέρωθεν αλλά ο ασταμάτητος Τζορτζ δεν καταλάβαινε τίποτα βάζοντας τρίποντα, σημειώνοντας καλάθια μετά από ντράιβ και αιφνιδιασμούς που δημιουργούσε πολλές φορές από κλέψιμο του. Για να έρθει όμως η νίκη στο συγκρότημα του Φρανκ Βόγκελ χρειάστηκε να αστοχήσει σε τρίποντο, προηγουμένως, ο Κρις Μπος στη εκπνοή αφήνοντας έτσι ανοιχτούς λογαριασμούς για το Μαϊάμι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…