Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μία απλή νίκη”

“Μία απλή νίκη”

bartzokas pagkos oaka

bartzokas-pagkos-oaka

Η κατάσταση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν τον Παναθηναϊκό στο “σπίτι” του και βρίσκονται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως “νομίζω ότι σήμερα ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο καλάθι ήμασταν πάντα μπροστά στο σκορ. Γενικά κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι και επιθετικά κάναμε αυτό που έπρεπε βάσει των δυνατοτήτων μας. Ο Παναθηναϊκός μάς πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το επιθετικό ριμπάουντ. Εκεί υστερήσαμε. Παρόλ’ αυτά, τελικά είχαμε τον τρόπο να κερδίσουμε.

Νομίζω λοιπόν ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι, με μοναδική εξαίρεση τα επιθετικά ριμπάουντ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η νίκη μας είναι πολύ σημαντική. Η σειρά πηγαίνει στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ έμπειρη ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι. Δεν πρέπει να ξεγράφουμε τον Παναθηναϊκό“, ενώ σε ερώτηση για το πόσο θα έχει ρόλο μαθήματος το τελείωμα της αποψινής αναμέτρησης, είπε:

Δεν ξέρω ειλικρινά. Κανείς από την ομάδα μας δεν υποτιμάει τον Παναθηναϊκό και την ποιότητα των παικτώ ντου. Δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει το τελείωμα του παιχνιδιού. Αυτό που μετράει είναι ότι κερδίσαμε. Η προσέγγισή μας θα είναι με σεβασμό στον αντίπαλο”.

Τι έγινε στο τέλος και ο Ολυμπιακός έχασε την υπέρ του διαφορά; “Δεν φοβηθήκαμε στο τέλος. Απλά μοιραία ξεκινήσαμε να παίζουμε με τον χρόνο. Κάναμε over dribbling. Σταματήσαμε να μοιράζουμε τη μπάλα. Επέμεινα στον Κόλινς γιατί ήθελα να έχουμε ένα ακόμη γκαρντ, που έχει κορμί φόργουορντ. Θέλαμε ένα μεγαλύτερο σώμα στις αλλαγές όταν η μπάλα πήγαινε μέσα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται, είπε:

“Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να έχεις φόβο. Αυτό επηρεάζει εμάς τους Έλληνες κυρίως. Ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια είχε χτίσει μια Αυτοκρατορία όσον αφορά την κατάκτηση τίτλων είτε λόγω παικτών είτε λόγω άλλων συνθηκών. Το πως παίξαμε σήμερα δείχνει ξεκάθαρα πως δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία τρία χρόνια ότι είναι μια ομάδα που δεν φοβάται.  Όχι! Δεν νιώθουμε άτρωτοι! Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Έχουμε ζήσει πολλά παιχνίδια. Όλα συμβαίνουν. Φυσικά και δεν νιώθουμε έτσι”, ενώ κατέληξε αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου στον τέταρτο τελικό:

“Όσοι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το μπάσκετ θέλουμε τα παιχνίδια να κρίνονται στο παρκέ. Ο κόσμος μας είναι πιο ήρεμος λόγω των επιτυχιών των τελευταίων ετών. Αν νομίζει κάποιος ότι τα παιχνίδια τα κρίνει ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, κάνει λάθος. Τα κρίνουν οι παίκτες με τις αποφάσεις τους“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …