“Κάτι παραπάνω”

alvertis hands

alvertis-hands

Η αποψινή ήττα φέρνει τον Παναθηναϊκό ένα βήμα μακριά από την… απώλεια του τίτλου. Εκτός κι αν πάρει το “διπλό” στο ΣΕΦ σε τέσσερις ημέρες. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Φραγίσκος Αλβέρτης δήλωσε:

“Σίγουρα ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλύτερα για τριάντα λεπτά. Αργήσαμε πολύ να μπούμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε με βάση τις δυνατότητές μας. Αυτό δεν αρκεί. Τέτοια παιχνίδια ξεκινούν πολύ πριν το τζάμπολ. Ξεκινούν με ατομική και ομαδική προετοιμασία.

Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη ώστε να επιστρέψουμε στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι απ ότι μέχρι τώρα. Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε”, ενώ συνέχισε:
“Επιθετικά πρέπει να λειτουργήσουμε καλύτερα, να νιώσουμε πιο ελεύθεροι και να σκοράρουμε κάποια σουτ που βάζαμε μέχρι τώρα. Τα ποσοστά μας δεν είναι καλά μέχρι τώρα”.

Ενώ για το αν περιμένει κάτι άλλο από τους παίκτες του στη συνέχεια, δήλωσε: “Σίγουρα περιμένω κάτι παραπάνω απ όλους. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με την ημέρα και την τακτική της ομάδας ο καθένας παίρνει το χρόνο του. Από κάποια παιδιά περιμένουμε να δώσουν το κάτι παραπάνω. Όχι κάτι εξεζητημένο, αυτά που μπορούν.

Η ομάδα ζει με αυτή την πίεση. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης σε αυτό το επίπεδο που να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Πρέπει να μάθεις να ζεις έτσι και να ανταπεξέρχεσαι σε αυτές τις συνθήκες. Όλα είναι θέμα δουλειάς του μυαλού και αυτοσυγκέντρωσης. Οφείλεις να αντιδράσεις. Πρέπει να δούμε αυτά που κάναμε στο παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο”.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος ανέφερε: “Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δεκαπέντε πόντων. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε αλλά δεν το καταφέραμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο τέταρτο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…