Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δουλέψαμε καλά”

“Δουλέψαμε καλά”

bartzokas pao

bartzokas-pao

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και τη σοβαρότητα της ομάδας του εξέφρασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την άνετη επικράτηση και το 2-0 κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ εξέφρασε τη γνώμη του και για το Φάιναλ Φορ του Μιλάνου.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: “ Πιστεύω και εγώ πως δουλέψαμε καλά σήμερα στο παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Όπως δουλέψαμε καλά, εννοώ για τους παίκτες μας, και στην προετοιμασία των δύο παιχνιδιών. Είναι πολύ συγκεντρωμένοι και σοβαροί, έχουν σεβασμό στον Πανιώνιο γι’ αυτό και προετοιμάζονται πολύ συγκεντρωμένα. Έτσι κρατήσαμε υψηλά το επίπεδο μας για μεγάλο διάστημα, επιθετικά κυκλοφορώντας τη μπάλα και παρότι φτιάξαμε πολύ καλές προϋποθέσεις για σουτ και τα ποσοστά μας θα μπορούσαν να ήταν ακόμη καλύτερα.

Κυρίως ο τρόπος που δημιουργήσαμε όταν είχαμε υπομονή και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα, ώρες-ώρες για εμένα ήταν ο τρόπος που θέλω να παίζουμε. Κάναμε το 2-0 που σαφώς ήταν ο στόχος, ξέρουμε πλέον πως τη Δευτέρα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς στην έδρα του Πανιωνίου, θα προετοιμαστούμε και γι’ αυτό όπως πρέπει για να κάνουμε το 3-0. Θέλω να πω πάντως ότι νιώθω πως όλοι οι παίκτες μας είναι έτοιμοι να δώσουν.

Είδατε ότι και ο Αγραβάνης, ο οποίος έχει καιρό να παίξει μπαίνει μέσα 11 λεπτά και είδατε ότι η ομάδα δεν έχει έλλειμμα στη θέση. Επειδή ο Πέτγουεϊ είχε ένα μικρό τραυματισμό, βρήκε τν ευκαιρία και έπαιξε και ήταν και πολύ καλός μάλιστα”.

Για το εάν άλλαξε κάτι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του: “Αρχικά παίζει και ο αντίπαλος. Ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα που την καταβάλεις εύκολα. Χρειάζεται προσπάθεια, να αναγνωρίσεις το παιχνίδι. Παρόλα αυτά όπως ξέρετε είχαμε μια διαφορά 14 πόντων που άνοιξε σταδιακά, δεν άλλαξε κάτι. Μοιράσαμε τον χρόνο, έπαιξαν όλοι οι παίκτες, παίξαμε καλά και στα 40 λεπτά”.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για το Φάιναλ Φορ: “Πρέπει να πω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι που δεν είμαστε εκεί, αυτό είναι κάτι που μας πείραξε. Από την άλλη ξέρετε ότι εκεί ο κ. Σταυρόπουλος παρέλαβε το βραβείο του Ντάνστον ως καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα. Ένα φανταστικό επίτευγμα για πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη στη διοργάνωση και επίσης ότι ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για ακόμη μια φορά στους κορυφαίους της Ευρώπης.

Έτσι είχαμε έστω μια μικρή συμμετοχή εκεί, θα θέλαμε φυσικά να είναι η ομάδα μας, αλλά νομίζω ότι η ομάδα μας έχει μέλλον και συνέχεια και τα επόμενα χρόνια θα είναι εκεί που πρέπει. Σας έχω πει ξανά πως ο Ολυμπιακός απέδειξε τα προηγούμενα δύο χρόνια πως οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Παίζει ρόλο η φόρμα των ομάδων. Πιστεύω πάντα πως τα ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ δημιουργούν μεγάλη πίεση και στις δύο ομάδες όπως και τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Μετά από τέτοια ντέρμπι, αλλά και πριν στην προετοιμασία υπάρχει μεγάλη πίεση και ενδεχομένως ένα άδειασμα μετά που ίσως παίξει ρόλο στην εξέλιξη του Φάιναλ Φορ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …