Κεντρική Ασίστ Shadow Βγενόπουλος “απειλεί” Φιλίππου

Βγενόπουλος “απειλεί” Φιλίππου

filippou gios

filippou-gios

H KAE AEK λύθηκε με εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, αλλά ο… Γιάννης Φιλίππου είναι ακόμα εδώ. Όχι ο ίδιος, αλλά οι εκπρόσωποί του, αφού συνιστούν “αναγκαία συνθήκη” για την εκκαθάριση της ΚΑΕ.

Έτσι ή αλλιώς, οι αναφορές στον απερχόμενο μεγαλομέτοχο, χάρη στον οποίο η ΑΕΚ έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, πάντα είναι είδηση. Ειδικά από την στιγμή που εξακολουθεί να παραμένει επιχειρηματικά ισχυρός. Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθλητικής εφημερίδας κυοφορείται “εμφύλιος… γιαουρτοπόλεμος” ελέω Ανδρέα Βγενόπουλου, πρώην παράγοντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το δημοσίευμα της live SPORT αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η νέα μεγάλη κόντρα Ελλήνων επιχειρηματιών φαίνεται ότι δεν θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Και η αναφορά γίνεται για τα ελληνικά γιαούρτια.
Εκεί, λοιπόν, σκοπεύει να μπει σφήνα στη ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου, η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ του Βγενόπουλου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει ολοκληρώσει το business plan και σύντομα αρχίζει πωλήσεις ελληνικού γιαουρτιού στα ράφια των αμερικανικών σουπερμάρκετ. Πρόκειται για μια τεράστια αγορά στην οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη υποδομή η οικογένεια Φιλίππου και την έχει υπερασπιστεί απέναντι στην επιβολή του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια, ο οποίος πουλούσε το γιαούρτι Chobani ως ελληνικό, μέχρι που πήγαν στα δικαστήρια.

Και όπως φαίνεται τώρα, μάλλον θα έχουμε εμφύλιο μεταξύ των δύο Ελλήνων επιχειρηματιών. Μιλάμε για μια αγορά όπου οι πωλήσεις αυτού του τύπου γιαουρτιού (ελληνικού τύπου, δηλαδή, ή στραγγιστού) στην πολιτεία της Νέας Υόρκης υπολογίζονται ετησίως στα 3 δισ. δολάρια.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε επίσης πως την αμερικανική μάχη για τον όμιλο Φιλίππου δεν θα την δώσουν τα αδέρφια Γιάννη και Κυριάκου Φιλίππου, καθώς έχουν δώσει τα σκήπτρα στη νέα γενιά στα ξαδέρφια Δημήτρη και Θανάση-Κύρο. Κι αν κρίνουμε από τα όσα έκαναν στoν Chobani, τότε ο Βγενόπουλος θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μια… διαφορετική πρόταση γάμου (vid)

Η πρώτη πρόταση γάμου σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο. Ήταν Σάββατο βράδυ κι ο Μέγας Αλέξανδρ…