Κεντρική Διεθνή Άνετα Μπάρτσα και Ρεάλ

Άνετα Μπάρτσα και Ρεάλ

nachbar murcia barcelona

nachbar-murcia-barcelona

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα πέρασε… αέρας από την έδρα της Μούρθια, επιβλήθηκε με 84-72 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Liga Endesa και παρέμεινε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 24-7.

Οι Καταλανοί κυριάρχησαν στο παρκέ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όπου προηγήθηκαν με 73-52 στο 30’ και διατήρησαν άνετα την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “μπλαουγκράνα” ευστόχησαν σε 11 τρίποντα (11/28-39%) και σούταραν με ποσοστό 59% (22/37) στα δίποντα.

Ο Μπόστιαν Νάχμαρ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος τραυματισμού στη γάμπα. Στον αντίποδα ο Ντουέιν Ντέιβις (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 11-20.

Σαν σε… προπόνηση η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε εκτός έδρας τη Φουενλαμπράδα με 94-67 και έφτασε στο 30-1. Οι Μαδριλένοι έκαναν μία καλή “προπόνηση” ενόψει της συνέχεια αφού εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (24-11) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μείνουν σε θέση… οδηγού μέχρι το φινάλε.

Ο Σέρχιο Γιουλ με 16 πόντους και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 14 πόντους και 12 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν αγωνίστηκε καθώς ο Πάμπλο Λάσο προτίμησε να τον ξεκουράσει. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Άντι Πάνκο με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Διπλό με “επική” ανατροπή

Τη δέκατη πέμπτη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Μπανταλόνα η οποία “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Μπιλμπάο (90-83) χάρη σε μία “επική” ανατροπή που πραγματοποίησε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι ήταν πίσω στο σκορ με 65-60 στο 30’ ωστόσο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με επιμέρους σκορ 30-18 κατέκτησαν το ροζ φύλλο.

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 14/39 (36%) στα τρίποντα. Ο Γκιγιέμ Βίβες (15 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Ταρίκ Κίρκσεϊ (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι την ώρα που καλύτερος παίκτης για τους Βάσκους ήταν ο Χέρμαν Γκάμπριελ (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:
Μπιλμπάο – Μπανταλόνα 83-90
Φουενλαμπράδα – Ρεάλ Μαδρίτης 67-94
Μούρθια – Μπαρτσελόνα 72-84
Ομπραντόιρο – Καχασόλ Σεβίλλη (8/5)
Λαμποράλ Κούτσα – Χιπούσκοα (8/5)
Βαγιαδολίδ – Μάλαγα (8/5)
Μανρέσα – Γκραν Κανάρια (8/5)
Σαραγόσα – Εστουντιάντες (8/5)
Τενερίφη – Βαλένθια (15/5).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…