Κεντρική NBA Άλλη μια νίκη (vid)
NBA

Άλλη μια νίκη (vid)

bosh heat pacers

bosh-heat-pacers

Οι Χιτ μπήκαν εξ αρχής με το “πόδι στο γκάζι” και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την έδρα τους, επιβλήθηκαν κατά κράτος των Πέισερς χωρίς να τους αφήσουν περιθώρια πήραν το θετικό αποτέλεσμα με 102-90 και βρίσκονται μια “ανάσα” από την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Ο, άφαντος, Κρις Μπος (25π. – 6ρ.) των τριών πρώτων αγώνων ξεκίνησε με 8 συνεχόμενους πόντους το ματς θέτοντας τον τόνο της αναμέτρησης και κάνοντας εξαιρετική δουλειά απέναντι στα ψηλά και βαριά κορμιά των αντίπαλων σέντερ (Χίμπερτ, Μαχίμνι). Τους οδηγούσε μακριά από τη ρακέτα είτε για να χτυπήσει με τρίποντα είτε και για να αδειάσει ταυτόχρονα το χώρο ώστε να διεισδύσουν με ευκολία οι συμπαίκτες του.

ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (32π.-10ρ.-5ασ.-2κλ.) ήταν “Βασιλικός” ξανά , κάνοντας τα πάντα στο παρκέ αμυντικά και επιθετικά, παρασύροντας όποιον βρισκόταν στο διάβα του. Ο Ντουέιν Ουέιντ (15π.-2ρ.-2ασ.-2κλ.) μπορεί να μην ήταν ο “Flash” των προηγούμενων αναμετρήσεων αλλά είχε σημαντική συνεισφορά.

Οι πρωταθλητές έχασαν οριακά τη μάχη των ριμπάουντ (34 έναντι 37) αλλά είχαν ελάχιστα λάθη (5) και ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (30/34) στην οποία πήγαν τις διπλάσιες φορές από τους αντιπάλους τους (11/17).

james-heat-pacers

Από πλευράς Πέισερς, κορυφαίος ήταν ο Ντέιβιντ Ουέστ (20π.-12ρ.-4ασ.), με τον Πολ Τζορτζ (23π.-7ρ.-3ασ.) να ακολουθεί σε απόδοση και τον Τζορτζ Χιλ (15π.-2ρ.-4ασ.) να κάνει μεστή εμφάνιση ενώ ο Ρόι Χίμπερτ ήταν εκτός τόπου και χρόνου μένοντας άποντος και κατεβάζοντας μονάχα 5 ριμπάουντ.

Σε πολλά σημεία του αγώνα η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική με τους “Ινδιάνους” να μοιάζουν “χαμένοι στο διάστημα” και σε καμία περίπτωση η συμπαγής αμυντική ομάδα που έχουμε συνηθίσει.

Παρ’ όλα αυτά μετά το αρχικό σημαντικό προβάδισμα των Χιτ στην πρώτη περίοδο (27-19), οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 49-44, πριν το ημίχρονο. Αλλά τίποτα περισσότερο.

Το Μαϊάμι μπήκε φορτσάτο στην επανάληψη ανεβάζοντας τη διαφορά στο +16 (80-64) στο τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία έφτασε και το +23 (94-71) στα μέσα της τέταρτης. Εν συνεχεία, οι τόνοι έπεσαν και οι Πέισερς κατάφεραν να “κρατήσουν” τη διαφορά πριν ξεφύγει για τα καλά και να την ρίξουν σε λογικά επίπεδα.

Επόμενη αναμέτρηση την Τετάρτη, στην Ιντιάνα, που ενδέχεται να κρίνει τον πρώτο φιναλίστ στων Τελικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…