Κεντρική Ασίστ Basketbase Χαμηλό δεκαετίας στα “διπλά”

Χαμηλό δεκαετίας στα “διπλά”

panathinaikos rethimno

panathinaikos-rethimno

petridis-giorgosΗ 25η αγωνιστική “μπήκε στα βιβλία” και με αφορμή το γεγονός ότι μόνο στο ματς της Κηφισιάς σημειώθηκε νίκη φιλοξενούμενου, το eBasket “σκάλισε” τους αριθμούς για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα.

Με την εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής και αν δεν υπάρξουν πέντε νίκες φιλοξενούμενων στις επτά αγωνιστικές, τα “διπλά” του φετινού πρωταθλήματος είναι τα λιγότερα της τελευταίας δεκαετίας, με ότι συνεπάγεται αυτό, για την δύναμη των εδρών, το μέταλλο που δεν εμφανίζουν συχνά οι φιλοξενούμενοι ή ακόμη και για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει.

Μετά από 25 αγωνιστικές και σε συνολικά 175 ματς, μόνο 55 ήταν εκείνες οι φορές που νίκησαν οι φιλοξενούμενοι, ποσοστό 31,4% που είναι μικρότερο από όλα τα αντίστοιχα (σε επίπεδο κανονικής περιόδου) της τελευταίας 10ετίας.

Θεωρητικά στην τελευταία αγωνιστική οι ομάδες μπορούν με πέντε “διπλά” να φτάσουν τον αριθμό της σεζόν 2005-’06 και με έξι εκείνον της προηγούμενης περιόδου, 2004-’05. Ηδη πάντως μετά από 25 αγωνιστικές έχει ισοφαριστεί η επίδοση της σεζόν 2003-’04 με τα 55 “διπλά” σε 182 αγώνες.

Η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε χθες ήταν η τρίτη στην σεζόν που κύλησε με μία μόνο νίκη φιλοξενούμενου μετά την 9η στην οποία ο Ολυμπιακός πέρασε από την Ελευσίνα και την 14η στην οποία ο Απόλλωνας νίκησε στα Ιλίσια.

Υπήρξε όμως και η 11η αγωνιστική στην οποία οι γηπεδούχοι έκαναν το 7/7. Εκείνες στις οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν η 2η στην οποία νίκησαν οι τέσσερις στους επτά (το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Κολοσσού, ο ΠΑΟΚ του Αρη, ο Ολυμπιακός του Ηλυσιακού και ο ΚΑΟΔ της Νέας Κηφισιάς) και η 10η με τον ίδιο απολογισμό (νίκησαν ο ΚΑΟΔ τον Απόλλωνα, ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ, η Νέα Κηφισιά το Ρέθυμνο και ο Παναθηναϊκός τον Κολοσσό).

plaisio10

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…