Κεντρική Ασίστ Shadow Υποτροφίες μπάσκετ!

Υποτροφίες μπάσκετ!

paidi ball

paidi-ball

Το eBasket.gr επιχειρεί να γίνει “χορηγός εκπαίδευσης” για τους νέους (σε ηλικία) φίλους του. Γιατί κάθε “δώρο” έχει την αξία του, αλλά να βοηθήσουμε (κατ’ ελάχιστο εμείς) παιδιά να βρουν επαγγελματικά τον δρόμο τους, να σπουδάσουν αυτό που θέλουν, είναι πραγματική προσφορά.

Εκτός από το ΙΕΚ DOMI, το οποίο μέσα από τη συνεργασία μας προσφέρει μια ΔΩΡΕΑΝ υποτροφία αθλητικής δημοσιογραφίας (αξίας 3.000 ευρώ) και 20% έκπτωση σε όποιον πάρει μέρος στον “διαγωνισμό” (ήτοι συμπληρώσει απλά τη φόρμα), το εξαιρετικό -από κάθε άποψη- κολέγιο PIERCE προσφέρει αθλητικές υποτροφίες για την καλαθοσφαίριση!

Στο πλαίσιο της υποστήριξης νέων με ικανότητες στον αθλητισμό, εντάσσει στο πρόγραμμά του για το ακαδημαϊκό έτος 2014-’15, αθλητικές υποτροφίες μπάσκετ, που αντιστοιχούν στο 50% των διδάκτρων.

Οι υποτροφίες του PIERCE αφορούν μαθητές – αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2000 (θα φοιτήσουν στη Γ΄ Γυμνασίου) και 2001 (θα φοιτήσουν στη Β’ Γυμνασίου).

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα επιλεγούν, να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων και έμπειρων προπονητών, στις εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας.

pierce-650x90

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών – αθλητών στο μπάσκετ, να τους προπονήσει κατάλληλα, ώστε να διακριθούν σε εθνικό αλλά και, μελλοντικά, σε διεθνές επίπεδο, να καλλιεργήσει αθλητικό ήθος και να προετοιμάσει τους αθλητές για τη διεκδίκηση μιας πιθανής αθλητικής υποτροφίας στο εξωτερικό.

Επίσης, κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ακαδημαϊκή επιτυχία και η πρόοδος των υποτρόφων.

Η αθλητική υποτροφία στην καλαθοσφαίριση καλύπτει το 50% των διδάκτρων του PIERCE, ολοκληρωμένη προπονητική υποστήριξη, δωρεάν συμμετοχή στο προπονητικό πρόγραμμα του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου DEREE.

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι η αθλητική συμπεριφορά, η τεχνική και τακτική κατάρτιση, η φυσική κατάσταση, οι προοπτικές εξέλιξης στο άθλημα, η θέληση για σοβαρή ενασχόληση με το άθλημα, καθώς και η εκτίμηση της ψυχικής τους αντοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποψηφιότητα είναι η ικανοποιητική επίδοση στις εξετάσεις εισαγωγής στο PIERCE. Τους υποψηφίους υποτρόφους θα αξιολογήσει Επιτροπή που θα αποτελείται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μέλη της Διοίκησης του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας.

pierce-650x90

Για τη διατήρηση της υποτροφίας θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις: Ακαδημαϊκή επίδοση άνω του 15/20 και διαγωγή κοσμιότατη. Συνέπεια, ενδιαφέρον και συστηματική προσπάθεια στις προπονήσεις. Σωστή αθλητική συμπεριφορά, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες (φιλικούς και επίσημους). Συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του ΑΣΚ DEREE. Συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες του PIERCE. Μεταγραφή ή εγγραφή στον Αθλητικό Σύλλογο του Κολεγίου DEREE.

Περίοδος Επιλογής: 15 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2014 (οι ακριβείς ημέρες και ώρες θα ανακοινωθούν). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αθλητικές υποτροφίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Χριστίνα Λάσκαρη, τηλ. 210 6009800, εσωτ. 1161, email: eggrafes.pierce@acg.edu.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…