Κεντρική NBA Συναρπαστικές συγκρούσεις (vid)
NBA

Συναρπαστικές συγκρούσεις (vid)

aldridge blazers rockets

aldridge-blazers-rockets

Γεμάτη εκπλήξεις και καθηλωτικές αναμετρήσεις ήταν και η δεύτερη μέρα των πλέι οφ. Οι Σπερς κατάφεραν στο τέλος να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας στον “εμφύλιο” του Τέξας με τους Μάβερικς και οι Χιτ δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα για να επικρατήσουν των Μπόμπκατς. Στα υπόλοιπα δύο ματς έγινε το “έλα να δεις”. Οι Ουίζαρντς “πάγωσαν” το “Γιουνάιτεντ Σέντερ“, νικώντας τους Μπουλς στο Σικάγο και οι Μπλέιζερς ύστερα από ένα ματς θρίλερ άλωσαν το Χιούστον!

Τα αποτελέσματα:
Σαν Αντόνιο Σπερς – Ντάλας Μάβερικς 90-85
Μαϊάμι Χιτ – Σάρλοτ Μπόμπκατς 99-88
Σικάγο Μπουλς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 93-102
Χιούστον Ρόκετς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 120-122

Στο τέλος “μίλησε” ο Ντάνκαν

duncan-spurs-mavericks

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση των Μάβερικς οι Σπερς με την εμπειρία τους και τους Τιμ Ντάνκαν (27π.-7ρ.), Τόνι Πάρκερ (21π.-4ρ.-6ασ.) σε μεγάλα “κέφια”, διατήρησαν ανέπαφο το προβάδισμα έδρας τους, νικώντας με 90-85.

Τα βασικά “γρανάζια” των Μάβερικς δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα – Νοβίτσκι (11π.), Έλις (11π.) – και το βάρος έπεσε περισσότερο στους αναπληρωματικούς οι οποίοι, προεξάρχοντος του Ντέβιν Χάρις (19π.-3ρ.-5ασ.), τα πήγαν καλά αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους.

Μετά το καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο (21-12) των Σπερς όπου ο Πάρκερ έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα, οι Μάβερικς ισορρόπησαν την κατάσταση και το παιχνίδι έγινε εξαιρετικά αμφίρροπο και κλειστό με το ημίχρονο να βρίσκει τους φιλοξενουμένους μπροστά με “βραχεία κεφαλή” (53-54) και το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ισόπαλο (65-65).

Μετά από 4:15 στην τελευταία περίοδο όμως, οι “Μαβς” είχαν “χτίσει” διαφορά δέκα πόντων (71-81) και έδειχναν να πατούν καλύτερα. Οι Σπερς όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με μπροστάρη τον Τιμ Ντάνκαν γύρισαν το ματς και πανηγύρισαν τη νίκη στο τέλος.

Δυσκολεύτηκαν για μια περίοδο οι Χιτ

james-heat-bobcats

Αν και αρχικά δυσκολεύτηκαν από τους πολύ καλούς Μπόμπκατς, οι Χιτ επέβαλαν το ρυθμό τους στο δεύτερο μέρος (και κυρίως στην τέταρτη περίοδο) φτάνοντας στην επικράτηση με 99-88.

Κορυφαίος ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (27π.-9ρ.) με τον Ντουέιν Ουέιντ (23π.-5ασ.) να πραγματοποιεί επίσης εξαιρετική εμφάνιση ενώ ο Τζέιμς Τζόουνς (12π.-3ρ.) αποτέλεσε την “σπίθα” που άναψε τη “φωτιά” της αντεπίθεσης για τους Χιτ μετά το καλό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων.

Οι Μπομπκατς με ηγέτη τον Αλ Τζέφερσον (18π.-10ρ.) πάτησαν γκάζι με το καλημέρα και διατηρούσαν το προβάδισμα στο πρώτο 12λεπτο (19-23). Ο “BigAl όμως τραυματίστηκε στα τέλη της εναρκτήριας περιόδου, επέστρεψε κάνοντας ενέσεις για να βγάλει το παιχνίδι αλλά δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Έτσι οι Χιτ το εκμεταλλεύτηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια με το 49-40, υπέρ τους.

Στην επανάληψη, όμως, οι “Αγριόγατες” με μπροστάρη τον φανταστικό Κέμπα Ουόκερ (20π.-5ρ.-6ασ.), “ροκάνισαν” τη διαφορά και ισοφάρισαν (59-59) αλλά μέχρι εκεί. Οι πρωταθλητές ήταν καταιγιστικοί στη συνέχεια και πήραν το ροζ φύλλο.

Έκαναν το μπρέικ οι Ουίζαρντς!

nene-noah

Με μια φανταστική τέταρτη περίοδο (30-18 επιμέρους), οι Ουίζαρντς πήραν το μεγάλο “διπλό” στο Σικάγο με 102-93 και μετέφεραν τη σειρά στην Ουάσινγκτον.

Η τριπλέτα των Νενέ (24π.-8ρ.-3ασ.), Τζον Ουόλ (16π.-6ρ.-6ασ.) και Μάρτσιν Γκόρτατ (15π.-13ρ.) ηγήθηκε της αντεπίθεσης στο τέλος. Εκ των “Ταύρων“, που είχαν 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισε ο Τζίμι Μπάτλερ (15π.-7ρ.-3κλ.) με τον Γιόακιμ Νόα (10π.-10ρ.-4ασ.).

Μετά το αρχικό προβάδισμα των “Μάγων” (22-24) οι Μπουλς ανέτρεψαν την κατάσταση και διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ για τις επόμενες δύο περιόδους (54-48 και 75-72) αλλά λύγισαν στην τελευταία περίοδο.

Ακατάλληλο για καρδιακούς!

lillard-blazers-rockets

Σε ένα καθηλωτικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ύστερα από παράταση, οι Μπλέιζερς έφυγαν θριαμβευτές από το “Τογιότα Σέντερ“, επικρατώντας των Ρόκετς με 122-120, και θέλουν να εξαργυρώσουν το αποτέλεσμα με δύο νίκες στην έδρα τους την επόμενη βδομάδα.

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ (46π.-18ρ.-2κοψ.) ήταν πραγματικά ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ και με το σημαντικό στήριγμα του Ντάμιαν Λίλαρντ (31π.-9ρ.-5ασ.) οδήγησαν το Πόρτλαντ στη μεγάλη νίκη. Ντουάιτ Χάουαρντ (27π.-15ρ.) και Τζέιμς Χάρντεν (27π.-5ρ.-6ασ.) ήταν οι διακριθέντες από πλευράς “Ρουκετών“, με τον δεύτερο να είναι και ο μοιραίος (κατά κάποιο τρόπο) χάνοντας το καλάθι που θα έστελνε το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση.

Σε κάθε ομάδα ανήκουν από δύο καλές περίοδοι ενώ καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να διατηρήσει σταθερά το προβάδισμα ή να χτίσει διαφορές ασφαλείας. Στην τελευταία επίθεση ύστερα από άστοχο τρίποντο του Ουέσλι Μάθιους (18π.-3κλ.) και το σκορ 106-104, ο Λίλαρντ έχασε εξ επαφής το καλάθι για να έρθει ο Όλντριτζ και να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί οι Ρόκετς είχαν την υπεροχή αλλά ήταν άστοχοι στις βολές. Κάτι που δεν ήταν οι Μπλέιζερς και χάρη στο χαμένο σουτ του Χάρντεν πανηγύρισαν τη νίκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …