Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Πετύχαμε τους στόχους μας”

“Πετύχαμε τους στόχους μας”

paralikas

paralikas

Με απόλυτη επιτυχία συνδυάστηκε η πρώτη σεζόν του Σάκη Παραλίκα ως head coach σε ομάδα του εξωτερικού. Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε εύκολα στην παραμονή στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου ρουμανικού πρωταθλήματος την νεοφώτιστη Γκαλάτι, ενώ ουσιαστικά για ένα… σουτ έχασε την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο Σάκης Παραλίκας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, ενώ μοιράστηκε και τις εντυπώσεις του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ρουμανικό πρωτάθλημα: “Καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει εξ’ αρχής με τη διοίκηση και γι’ αυτό η χρονιά κρίνετε απόλυτα επιτυχημένη. Είχαμε πει πως θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, να μείνουμε στην κατηγορία και να βοηθήσουμε τις νέες παίκτριες να βελτιωθούν ούτως ώστε να είναι έτοιμες στο επόμενο πρωτάθλημα. Αργήσαμε να κλείσουμε τις ξένες, ενώ είχαμε και δύο διεθνείς που ενσωματώθηκαν στην ομάδα δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ν’ αργήσουμε να βρεθούμε και ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος μας κόστισε μερικά παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Η ομάδα άρχισε να παίζει καλό μπάσκετ στο 2ο γύρο αλλά εκεί τραυματίστηκαν 2 βασικές παίκτριες (Daniel και Ionescu) με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποια από τα παιχνίδια που θα μας οδηγούσαν στα playoff. Παρ’ όλ’ αυτά συνεχίσαμε να παίζουμε καλό μπάσκετ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας κι από μπάσκετ που παίξαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς ειδικά αν συλλογιστούμε πως η ομάδα αυτή χτίστηκε από το μηδέν”.

Για τη συνεργασία που είχε με την Γκαλάτι και τα όποια προβλήματα υπήρχαν: “Η συνεργασία με τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα του Galati ήταν άψογη. Πάντα  υπήρχε η διάθεση για λύση των προβλημάτων κι οποτεδήποτε χρειαστήκαμε οτιδήποτε ήταν πρόθυμοι να το πραγματοποιήσουν.
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ειδικά στην αρχή της χρονιάς ήταν το γηπεδικό. Η πόλη έχει ένα πανέμορφο κλειστό αλλά γινόταν ανακαίνιση αυτού, με αποτέλεσμα να κάνουμε προπονήσεις σ’ ένα βοηθητικό γήπεδο που ήταν πολύ μικρό κι επικίνδυνο. Η μετακίνηση με mini bus ήταν ένα ακόμη πρόβλημα. Οι αποστάσεις στη Ρουμανία είναι τεράστιες και η καταπόνηση από τα ταξίδια πάρα πολύ μεγάλη. Είναι κάτι όμως που η διοίκηση την επόμενη χρονιά θα το τακτοποιήσει”.

Για την συνέχεια της συνεργασίας τους:“Οι συζητήσεις με την ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει η καλή διάθεση κι από τις δύο πλευρές για τη συνέχιση της συνεργασίας”.

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν κι αν στην πορεία διαφοροποιήθηκαν: “Ο στόχος που θέσαμε στην αρχή ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα ήταν νεοφώτιστη κι οι υπόλοιπες ομάδες ακόμη έχτιζαν το ρόστερ τους, οπότε δεν είχαμε σαφή εικόνα για το πως θα παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα. Στην πορεία αναπροσαρμόσαμε το στόχο και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για την είσοδο μας στα Playoff. Δυστυχώς χάσαμε βασικές παίκτριες με τραυματισμούς και όταν το ρόστερ είναι μικρό δύσκολα αναπληρώνεις τέτοιες απώλειες. Παρ’ όλ’ αυτά παλέψαμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια και χάσαμε στο σουτ το παιχνίδι με τη Timisoara που θα μας έδινε την είσοδο στην οκτάδα.”.

Για την πρώτη του σεζόν ως head coach σε ομάδα του εξωτερικού: “Η εμπειρία ως head coach στο εξωτερικό ήταν ευχάριστη. Τα συναισθήματα ήταν πιο έντονα καθώς την κύρια ευθύνη για οποιαδήποτε απόφαση ή τακτική ακολουθείται στο παιχνίδι είναι του head coach. Αυτό βέβαια συνεπάγεται μεγαλύτερο άγχος, πίεση και ανάλογα με το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, χαρά ή λύπη .
Θα ήθελα να συνεχίσω να εργάζομαι στο εξωτερικό αφού οι συνθήκες δουλειάς, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ καλύτερες από αυτές στην Ελλάδα”.

Για το επίπεδο του ρουμανικού πρωταθλήματος και τη σύγκριση του με το ελληνικό: “Το επίπεδο του ρουμανικού πρωταθλήματος είναι αρκετά υψηλό. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός καθώς οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μέχρι 6 ξένες. Όπως καταλαβαίνετε αυτομάτως το επίπεδο ανταγωνισμού κι ο βαθμός δυσκολίας επίτευξης των οποιοδήποτε στόχων μεγαλώνει. Εδώ να σας αναφέρω πως για την είσοδο στην οκτάδα και τα playoff παλέψανε 11 ομάδες. Αυτή νομίζω είναι κι η μεγαλύτερη διαφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…