Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Παρατηρώ ένα κυνηγητό…”

“Παρατηρώ ένα κυνηγητό…”

politarchou kaklamanos

politarchou-kaklamanos

H “Bασίλισσα” ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία. Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ελέω τραυματισμών, αλλά το διάστημα της διακοπής θα είναι επαρκές ενδεχομένως για να επουλώσει τις πληγές της. Ο Μιχάλης Πολυτάρχου μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ“.

– Για την ήττα από Κόροιβο: “Αν είχαμε τον κόσμο μας με τον Κόροιβο, θα κερδίζαμε και θα… τελειώναμε. Δεν θα χρειαζόμασταν τώρα δύο νίκες σε τρία ματς. Σε κάθε περίπτωση, δεν φτάνει η άνοδος, πρέπει να πάρουμε και το Πρωτάθλημα, πάμε για τρία στα τρία”.

– Για το παρασκήνιο: “Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό μας επηρέασαν οι τραυματισμοί, αλλά και η ιστορία με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αλλά δεν το λέω ως δικαιολογία. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι, ότι παρατηρώ ένα κυνηγητό κατά της ΑΕΚ από πέρσι, από διάφορες πλευρές, αλλά μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Σημασία έχει ότι παρότι η χημεία της ομάδας διαταράχθηκε, τα καταφέραμε σε ένα βαθμό.

Έχουμε υποστεί μια ήττα, από τον Κόροιβο, που κι αυτή λογικά δεν θα υπήρχε, αλλά και πάλι πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Δεν κερδίζουμε κάτι, με το κοιτάμε προς τα πίσω. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Ανεξάρτητα από την απόδοσή μας στο γήπεδο, το παλεύουμε. Και το παλεύουν και οι νεότεροι παίκτες της ομάδας. Δίνουν το εκατό τοις εκατό του εαυτού τους”.

– Για τις χαμηλές ταχύτητες της ΑΕΚ: “Είναι γεγονός ότι αλλάξαμε ρυθμό σε σχέση με αυτόν, που είχαμε όταν ήμασταν πλήρεις και υγιείς. Λογικό δεν είναι; Μεγάλη απώλεια ήταν για παράδειγμα ο Στέφαν Νίκολιτς. Πώς θα έπαιζαν οι άλλες ομάδες αν δεν έπαιζε επί μακρόν ο δικός τους βασικός πλέι μέικερ; Πόσο καιρό έλειπε ο Μοσχοβίτης για παράδειγμα από το Ψυχικό, κάτι που δεν πολυγράφεται, με τις γνωστές συνέπειες;

Το Ψυχικό λύγισε. Αντιλαμβάνεσθε τι σας λέω; Είναι ο βασικός σου πλέι μέικερ. Πέρα από το γεγονός ότι ο Νίκολιτς είναι σπουδαίος παίκτης σε πολλά επίπεδα. Εμείς τον ζούμε καθημερινά και στις προπονήσεις και τον ξέρουμε καλά. Ο Νίκολιτς είναι ο κορυφαίος “άσος” της Α2! Θεωρώ, ότι σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά. Η απώλεια όμως είναι προφανής”.

– Για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος: “Θεωρώ, ότι έχουμε τα ψυχικά αποθέματα για να ανταπεξέρθουμε. Για να πάμε μέχρι τέλους. Θα είμαστε και σε καλύτερη κατάσταση από θέματα υγείας. Προχωράμε. Είμαστε ΑΕΚ, όπως είπα και παραπάνω. Πρέπει να κυνηγάμε πάντα το μέγιστο. Κι αυτό είναι η πρώτη θέση και η επιστροφή στην Α1, που είναι ο μεγάλος στόχος αλλά και το όνειρο των οπαδών της ΑΕΚ“.

– Για τις κακές διαιτησίες: “Είπα και προηγουμένως ότι, ότι μας κυνηγάνε ως ΑΕΚ γενικότερα. Δεν λέω για τη διαιτησία. Και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Προφανώς. Δεν πρέπει όμως να μένουμε σ’ αυτό. Δεν αποφεύγω να πω κάτι περισσότερο. Δεν σημαίνει και κάτι, όμως, να επιμείνουμε. Έχουμε ένα ισχυρό κίνητρο μπροστά μας.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε αποφασισμένοι, για να φτάσουμε στο επιθυμητικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν πρέπει; Προχωράμε. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Φτάνουμε προς το τέλος. Πού εξυπηρετεί το να μιζεριάζουμε; Θα δουλέψουμε. Θα ακούσουμε τους προπονητές μας τι θα μας πουν και πάμε στα ματς με Ηρακλή, Φίλιππο και Ψυχικό“.

– Για τις Ημέρες: “Είναι περίοδος πνευματικής ξεκούρασης για όλους αυτές οι ημέρες. Για μας είναι και σωματικής γιατί το έχουμε ανάγκη. Εύχομαι από καρδιάς στον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά και σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Έκανε ανάκληση δελτίων στην ΑΕΚ

Η ΕΟΚ έκανε ανάκληση δελτίων στην ΑΕΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακάλεσε τα …