Κεντρική Ασίστ Basketbase Οι 100 του Λιακόπουλου

Οι 100 του Λιακόπουλου

liakopoulos profile

 liakopoulos-profile

petridis-giorgosΈνα μόνο στατιστικό επίτευγμα υπήρξε από την πλευρά της Νέας Κηφισιάς στο ματς με τον Ολυμπιακό και ήταν αξιοσημείωτο. Με τη συμμετοχή του στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Νίκος Λιακόπουλος έφτασε τις 100 στη “μεγάλη” κατηγορία. Σε αυτό το παιχνίδι – ορόσημο στην καριέρα του, ο 31χρονος γκαρντ μοίρασε οκτώ ασίστ, που αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του, αφού τόσες είχε στα ματς με τον Ηλυσιακό εντός και εκτός έδρας, αλλά και το Ρέθυμνο εντός έδρας.

Έκανε ντεμπούτο πριν συμπληρώσει τα 20 χρόνια του, στις 2 Νοεμβρίου 2002, σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι στην ιστορία της Α1. Το Μαρούσι υποδέχτηκε τον Πανιώνιο για τη 2η αγωνιστική και τον νίκησε με 87-79, όμως το σημαντικό στοιχείο εκείνου του αγώνα ήταν ότι ο Άγγελος Κορωνιός με τους εννιά πόντους που πέτυχε έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη.

Ο Νίκος Λιακόπουλος πήρε το “βάπτισμα του πυρός” σε εκείνο το παιχνίδι με τον Κώστα Πετρόπουλο να τον χρησιμοποιεί για 6.10” (είχε 0/1 δίποντα, ένα επιθετικό ριμπάουντ, δύο λάθη και ένα κλέψιμο). Σ’ εκείνη τη σεζόν (2002-’03) έκανε 16 συμμετοχές.

Πέρασαν, όμως, εννιά χρόνια για να εμφανιστεί ξανά ο Λιακόπουλος στην Α1, την περίοδο 2011-’12 με τον Κολοσσό. Με τους Ροδίτες έκανε μία γεμάτη σεζόν με 34 συμμετοχές, ακολούθησε μία ακόμη πέρυσι με τον Πανελευσινιακό, με τον οποίο είχε 26 συμμετοχές, ενώ φέτος μετράει 24 ματς πρωταθλήματος ως τώρα με τη Νέα Κηφισιά.

– Ο Νίκος Μπάρλος είχε το πιο παραγωγικό, επιθετικά, απόγευμά του στη σεζόν, αφού οι 19 πόντοι που σημείωσε ήταν η καλύτερη επίδοσή του. Είχε 14 στο ματς με τον Ίκαρο στη Χαλκίδα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…