Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπάρτσα – Γαλατά 84-63 (vid)

Μπάρτσα – Γαλατά 84-63 (vid)

furkan aldemir barca galata second game

furkan-aldemir-barca-galata-second-game

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Γαλατασαραϊ με 84-63 στο δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Ισπανία και έκανε το 2-0 στη σειρά. Έτσι οι Καταλανοί απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ αφού για να φτάσουν στο Μιλάνο χρειάζονται άλλη μία νίκη.

Οι “μπλαουγκράνα” θέλησαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Κάρλος Αρόγιο λόγω προβλήματος τραυματισμού, οπότε μπήκαν “αγριεμένοι” στο παρκέ, επέβαλαν γρήγορα το ρυθμό τους και με σερί 11-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 13 πόντους (21-8) που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ήταν φανερό πως το νερό είχε μπει στο αυλάκι από τη στιγμή ειδικά που οι Καταλανοί διαθέτουν ούτως ή άλλως ρόστερ με μεγαλύτερη ποιότητα. Από την άλλη η Γαλατά προσπάθησε να αντιδράσει αλλά φαινόταν διά… γυμνού οφθαλμού ότι το κενό του Κάρλος Αρόγιο δεν γινόταν να αναπληρωθεί.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο τη διαφορά στην δεύτερη περίοδο ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 43-25. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος δόθηκε η δυνατότητα στους προπονητές να χρησιμοποιήσουν όλους τους παίκτες τους.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν κάποια στιγμή στους 11 πόντους (46-35) στο 25’ ωστόσο η Μπάρτσα έκανε ένα σερί 8-0 και αποκατέστησε την τάξη αλλά και τη… διαφορά (54-35). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 61-41. Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης κύλισε διαδικαστικά με το τελικό 84-63 να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Πλέον οι δύο αντίπαλοι στρέφουν την προσοχή τους στο τρίτο παιχνίδι την Κυριακή του Πάσχα (20/4) όπου οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ θα επιδιώξουν να “σκουπίσουν” τη Γαλατά και να τελειώσουν τη σειρά μία ώρα αρχύτερα. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποχώρησε με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο στο 5′, δεν έπαιξε ξανά στη συνέχεια του αγώνα και τις επόμενες μέρες θα κριθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του.

Ο Μπραντ Όλεσον με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές. Ο Άντε Τόμιτς πρόσθεσε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε 10 πόντους (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ σε 25 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Χένρι Ντόμερκαντ (11 πόντοι) και ο Εντέρ Αρσλάν (10 πόντοι, 7 ασίστ) ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 43-25, 61-41, 84-63
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πούλεν 2, Ντόρσεϊ 6 (7 ριμπ.), Σάδα 5 (1), Χουέρτας 12 (2), Αμπρίνες 13 (3), Ναβάρο, Παπανικολάου 10, Όλεσον 14 (2), Λόρμπεκ 7 (1), Λάμπε 2, Νάχμπαρ 2, Τόμιτς 11 (8 ριμπ.).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Έρτσεγκ 9 (1), Χέρστον 4, Μαρκοϊσβίλι, Ατσούρ, Ακιόλ 3 (1), Αλντεμίρ 5 (7 ριμπ.), Μενσά – Μπονσού 4, Μάτσβαν 7 (1), Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 10 (1), Ντάντλεϊ 6, Ντόμερκαντ 11 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…