Κεντρική Basket League ΑΕΚ Με Σάκοτα, Χατζή και λίγο… ’68!

Με Σάκοτα, Χατζή και λίγο… ’68!

nikolaou aek

nikolaou-aek

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσιάστηκε το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ το Βιβλίο της “ΠΑΕ” ΑΕΚ για τα 90 χρόνια του συλλόγου. Το “παρών” έδωσε, όπως ήταν φυσικό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και η ηγεσία της Ερασιτεχνικής και μπασκετικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος και Αλέξης Αλεξίου. Παρόντες επίσης ο υπουργός  Πολιτισμού,  Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Την τιμητική του στην παρουσίαση είχε και το μπάσκετ, τα σπουδαία επιτεύγματα του οποίου είχαμε την τύχη να καταγράψουμε, μαζί με την φίλη και συνάδελφο Χριστίνα Αμερικάνου. Από το πρόσφατο παρελθόν της ΑΕΚ, το “παρών” έδωσαν ο Ντράγκαν Σάκοτα, όπως σας ενημερώσαμε από χθες, ήτοι ο τελευταίος προπονητής τίτλου, αλλά έκπληξη ήταν μάλλον η παρουσία του Νίκου Χατζή. Ο αρχηγός των 4 τελευταίων τροπαίων της ΑΕΚ έδωσε το “παρών“, που δεν έδωσε παρότι κλήθηκε ο Μιχάλης Κακιούζης.

Από την πολυδιαφημισμένη “Βασίλισσα” παρόντες ήταν μόνο ο Χρήστος Ζούπας και η σύζυγος του προπονητή Νίκου Μήλα (σ.σ. ήταν ασθενής ο Κυπελλούχος Ευρώπης προπονητής). Η… λίγη έως ανύπαρκτη παρουσία της θρυλικής ομάδας ήταν η αρνητική έκπληξη της εκδήλωσης. Υπήρξαν ωστόσο αρκετοί εκπρόσωποι παλαιότερων γενεών.

Από την σύγχρονη ΑΕΚ κλήθηκαν και έδωσαν το “παρών” οι Δήμος Ντικούδης, Γιώργος Χήνας και Βαγγέλης Ζιάγκος. Οι τρεις τελευταίοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία πριν και μετά την εκδήλωση με τον Σάκοτα. Ο προπονητής του τίτλου 2002 γνώριζε τον Βαγγέλη από την εποχή, που ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ διέπρεπε στα Τμήματα Υποδομής της από τα οποία άλλωστε πέρασε και ο Ντούσαν Σάκοτα, μικρός γιος του “Σάλε“.

Ο Σάκοτα είχε την ευκαιρία να τα πει ιδιαιτέρως και με τους Ντικούδη, Χατζή, παίκτες του αμφότεροι στην “Ένωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…