Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ζήτησε ενημέρωση!

Ζήτησε ενημέρωση!

labropoulos sokratis

labropoulos-sokratis

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τις εξελίξεις στην εκκαθάριση της ΚΑΕ ΑΕΚ προκάλεσαν την αντίδραση της πλευράς Γιάννη Φιλίππου. Σύμφωνα με πληροφορίες (του eBasket.gr) ο πληρεξούσιος του ανενεργού μεγαλομετόχου Σωκράτης Λαμπρόπουλος φέρεται να απέστειλε σήμερα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) προς τον Αλέξη Αλεξίου, χρηματοδότη και γενικό γραμματέα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εκκαθάρισης, για την οποία όπως γράψαμε σήμερα στην “ΩΡΑ των σπορ“, όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά, κι ότι η μοναδική απειλή αφορά μόνο σε ενδεχόμενο μπλόκο του ίδιου του Φιλίππου. Tί ανέφερε το σημερινό ρεπορτάζ της “ΩΡΑΣ“:

“Η “Βασίλισσα” βρίσκεται δύο βήματα από την επιστροφή της στην Α1. Σε αγωνιστικό επίπεδο, έστω με την ψυχή στο στόμα και χάρη στην αυταπάρνηση των παικτών της, παρά την παρατεταμένη κακή συμπεριφορά των διαιτητών, όλα πάνε καλά. Οι διοικούντες τη “Βασίλισσα” γνωρίζουν ότι οι παίκτες “βράζουν” με τις συμπεριφορές αυτές.

Νιώθουν ότι το παρασκήνιο άρχισε να δρα, σαν να μην θέλει την ΑΕΚ στην Α1. Το παρασκήνιο αρχίζει και τελειώνει στους… διαδρόμους της ΕΟΚ! Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την στιγμή που ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο Γιώργος Χαλβατζάκης, δήλωσε ότι περιμένει την ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία προκειμένου να ενισχυθεί το Πρωτάθλημα της Α1. Άρα; Οι “κιτρινόμαυροι” προβληματίζονται για τις επόμενες κινήσεις τους στο θέμα αυτό.

Παράλληλα, οι διοικούντες τη “Βασίλισσα” και κυρίως ο Αλέξης Αλεξίου, που έτρεξε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της λύσης της ΚΑΕ ΑΕΚ, αναμένουν το “πράσινο φως” από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι “κιτρινόμαυροι” είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Ως μέτοχοι του 10% της εταιρίας έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκκαθάριση, η οποία μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και η τυπική σύγκληση γενικής συνέλευσης.

Ο μόνος που μπορεί να στήσει τροχοπέδη, ή αλλιώς να χαλάσει την λύση της ΚΑΕ είναι ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή ο Γιάννης Φιλίππου, ο οποίος μπορεί ν’ αλλάξει (υποθετικά) γνώμη και να αναλάβει την ανασύσταση της χρεωμένης ΚΑΕ. Ο γαλακτοβιομήχανος είναι, όμως, ανενεργός. Δεν είναι ανενεργοί όμως όσοι τον εκπροσωπούν.

Σε δικές μας επαφές στο πρόσφατο παρελθόν μας εκμυστηρεύτηκαν ότι δεν προτίθενται, ωστόσο, να προκαλέσουν το παραμικρό πρόβλημα. Τούτο σημαίνει με βάση τα ισχύοντα ότι μετά τη δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ το θέμα τελειώνει. Η ΑΕΚ θα προβεί και σε σχετικές ανακοινώσεις. Αυτονόητο είναι ότι πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν.

Πρέπει να συσταθεί και η νέα ΚΑΕ. Ο Αλεξίου έχει κατά νου τις επόμενες κινήσεις του για την ανθρωπογεωγραφία και την λειτουργικότητα της νέας εταιρίας, που θα προκύψει με το νέο ΑΦΜ και αφού βεβαίως έχει καλυφθεί το απαιτούμενο διάστημα διάλυσης της παλαιάς εταιρίας βάσει νόμου. Η σιγουριά των διοικούντων την ΑΕΚ αυτή την κρίσιμη περίοδο ανακούφισε τους “Ενωσίτες”.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές. Μένει ν’ αποδειχθεί αν η κατάληξη του θέματος αποτυπωθεί πριν ή μετά το τέλος του Πρωταθλήματος”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…