Κεντρική Διεθνή Ελληνική βοήθεια

Ελληνική βοήθεια

unix kazan trinkieri

unix kazan_trinkieri

Οι τελικοί του Γιούροκαπ ξεκινάνε αύριο (1/5) με την Ούνιξ Καζάν να αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στην Ισπανία. Ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας, Αντρέα Τρινκέρι, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις αναμετρήσεις με τους Ισπανούς, εκφράζοντας τη σιγουριά του για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο των Ελλήνων παικτών του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίτλου προπονητής της χρονιάς. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
“Ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή. Υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές στη διοργάνωση αυτή τη χρονιά και πολλοί από αυτούς κάνουν εξαιρετική δουλειά. Είναι τιμή γιατί αυτή τη χρονιά το Eurocup είναι μία σκληρή διοργάνωση με υπέροχες ομάδες και θαυμάσιους κόουτς.

Δεν ξεχνώ ότι είμαι εκείνος που πήρε το βραβείο, αλλά υπάρχει επίσης ένα ολόκληρο τιμ, οι βοηθοί μου, οι παίκτες μου θα πρέπει να πάρουν επίσης αυτό το βραβείο. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα”.

– Είναι μία πολύ πετυχημένη σεζόν για την Ούνιξ μέχρι στιγμής, καθώς έχει 20 νίκες σε 22 αγώνες. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;
“Διαφωνώ, γιατί αυτό το βραβείο ήρθε πριν το τελευταίο καθοριστικό βήμα. Πιστεύω ότι σε 10 μέρες, θα είμαστε οι νικητές του Eurocup και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα τα ατομικά βραβεία. Είχαμε μία πολύ καλή χημεία κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μοιραστήκαμε όλοι τους ίδιους στόχους.

Ήταν δύσκολο αλλά αλλά πάντα θέλουμε να ξεπερνάμε τα όρια μας σε κάθε παιχνίδι, να είμαστε μία καλύτερη ομάδα και να μείνουμε ανταγωνιστικοί παρά τους σκληρούς αντιπάλους που αντιμετωπίζουμε και το γεγονός ότι συνεχώς ταξιδεύουμε. Το καλό είναι ότι το έχουμε αποδεχτεί αυτό και δεν αποτέλεσε ποτέ μία δικαιολογία: θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι”.

– Η Ούνιξ βασίζει την επιτυχία της στην άμυνα, την καλύτερη άμυνα στην ιστορία της διοργάνωσης. Τι σας επέτρεψε να είστε τόσο δυνατοί στην άμυνα;
“Βελτιώσαμε το σύστημα μας και είναι καλό να έχεις πολλούς βετεράνους στην ομάδα. Κάθε προπονητής ξέρει ότι η άμυνα σε βοηθάει να νικήσεις. Η επίθεση σε βοηθάει να νικήσεις ένα παιχνίδι, αλλά η άμυνα κερδίζει τίτλους. Φυσικά, ήταν το πρώτο πράγμα στο οποίο δουλέψαμε και ήμουν πραγματικά πολύ τυχερός.

Ξέρω πολλούς προπονητές με καλές ιδέες και συστήματα, αλλά εγώ ήμουν τυχερός γιατί είχα παίκτες που ανταποκρίθηκαν σε όλα όσα τους ζήτησα και με άκουσαν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αποφασίσαμε ότι η άμυνα θα ήταν ο πυρήνας του παιχνιδιού μας. Οι παίκτες μου το αποδέχτηκαν και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό”.

– Γνώριζες κάποιους παίκτες σου, ιδιαίτερα τους Έλληνες, όταν ερχόσουν σ’ αυτή την ομάδα. Σε βοήθησε αυτό για να ρυθμίσεις καλύτερα την ομάδα;
“Ναι, πολύ επειδή οι Έλληνες με ήξεραν και τους ήξερα. Με βοήθησαν στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Σ’ αυτό το σημείο να πω ότι ήταν τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που έπρεπε να ξεκινήσουμε. Έπρεπε να χτίσουμε μία ομάδα, κι έπρεπε να το κάνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, εβδομάδα με τη βδομάδα. Προπονηθήκαμε σκληρά και πραγματικά με βοήθησαν πολύ”.

– Ήταν οι διπλοί ημιτελικοί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, η πιο σκληρή στιγμή της σεζόν μέχρι τώρα;
“Ναι, ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα επειδή χάσαμε τον έλεγχο σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα: δεν παίζεις μπροστά σε 20.000 κόσμο συχνά. Βάλαμε τον εαυτό μας σε μια δύσκολη κατάσταση, καθώς είχαμε φτωχή επιθετική συγκομιδή στο δ’ δεκάλεπτο. Ήμασταν πολύ κοντά σ’ αυτά για τα οποία παλέψαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θέλαμε να προκριθούμε στους τελικούς, που είναι το πρώτο βήμα για να κατακτήσεις το Eurocup.

Από τη στιγμή που θα βρεθείς εκεί, όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχει ένα φαβορί κι ένα αουτσάιντερ. Όλα μπορούν να συμβούν. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα, αλλά καταφέραμε να παίξουμε δυνατά και να κάνουμε ότι χρειαζόταν για να επιστρέψουμε”.

– Δεν είναι εύκολο να δεις έναν παίκτη να λάμπει με τον τρόπο που το έκανε ο Άντριου Γκούντελοκ. Πόσο πολύ δουλέψατε μέσα κι έξω από το γήπεδο για να τον κάνεις να αισθανθεί άνετα;
“Λοιπόν, πηγαίνοντας από το Λος Άντζελες στο Καζάν είναι μία τεράστια αλλαγή: σε επίπεδο μπάσκετ, τρόπου ζωής και όλων. Χρόνια είχα να δω ένα ρούκι να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ίσως από τον Τράιαν Λάνγκντον.

Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο που μπορεί να σκοράρει με διαφορετικούς τρόπους. Προσπαθεί να καταλάβει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και από την άλλη, έχει βοηθήσει πολύ τους βετεράνους μας: Τσακ Έιντσον, Νίκο Ζήση και Κώστα Καϊμακόγλου. Είναι εξαιρετικός και την ιδια στιγμή οι συμπαίκτες του τον έχουν βοηθήσει να βελτιώσει το παιχνίδι και να είναι επαρκής στο παρκέ”.

– Ας μιλήσουμε για τη Βαλένθια. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας;
“Πρώτα απ’ όλα η σχέση ανάμεσα στην ομάδα και τους φιλάθλους. Έχουν ένα ιδιαίτερο σύνδεσμο. Είναι πολύ μοναδικός ο τρόπος που παίζουν στην έδρα, με τόσο μεγάλη ενέργεια, ένταση και τον κόσμος πίσω τους. Είναι μία καλή ομάδα και διαθέτει έναν καλό κόουτς. Πιστεύω ότι οι δύο καλύτερες ομάδες έφτασαν στον τελικό. Δεν υπάρχουν φαβορί και θα χρειαστούμε την καλύτερη μας προσπάθεια για παίξουμε σ’ αυτά τα παιχνίδια.

Χρειαζόμαστε εξαιρετική συγκέντρωση και μικρά πράγματα που μπορεί να είναι πολύ σημαντικά, άλλωστε τα μικρά πράγματα επιτρέπουν στα μεγάλα να συμβούν. Γνωρίζουμε ότι η Βαλένθια έχει εξαιρετική υποστήριξη στην έδρα της”.

– Oι δύο ομάδες έχουν παίξει αντιμέτωπες και γνωρίζουν η ομάδα την άλλη. Θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας σ’ αυτή τη σειρά;
“Δεν το πιστεύω γιατί ένας τελικός πάντα είναι μία ξεχωριστή υπόθεση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να είναι κοινά με αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά οι τελικοί είναι πάντα διαφορετικοί”.

– Στην ουσία, η Βαλένθια κέρδισε τρεις σειρές χωρίς το πλεονέκτημα της έδρας, ξεκινώντας πραγματικά πολύ δυνατά. Πόσο σημαντικά θα είναι τα πρώτα λεπτά στους τελικούς;
“Ναι, αλλά δεν θα είναι αρκετό, γιατί πάντα η Βαλένθια έχει ένα τέλειο δεκάλεπτο. Πάντα υπάρχει ένα δεκάλεπτο που κάνουν κάτι το απίστευτο. Είναι το πρώτο συνήθως δεκάλεπτο, αλλά κάποιες φορές είναι το δεύτερο ή ακόμα και το τρίτο, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι μας στη Βαλένθια. Δεν πιστεύω ότι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα θα είναι αρκετό. Θα είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι αρκετό”.

– Αυτή είναι η πρώτη σας προσπάθεια για να νικήσετε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πόσο μεγάλη τιμή θα ήταν να νικήσετε το Eurocup και να φέρετε πίσω στην Ευρωλίγκα την Καζάν;
“Θα ήταν ένα εξαιρετικό βήμα μπροστά για εμένα και την ομάδα. Πιστεύω ότι θα ήθελα να έχω εγώ όλες τις ευθύνες και θα μου άρεσε οι παίκτες μου να το διασκεδάσουν. Είμαι σίγουρος ότι αν καταφέρουν να απολαύσουν τους τελικούς, θα είναι καλό για εμάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…