Κεντρική NBA NCAA Αυτά παθαίνετε…

Αυτά παθαίνετε…

napier net

napier-net

Ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο αυτού του Final Four καθώς αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό του Connecticut προς την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Ο Shabazz Napier έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επιστροφή των “Huskies” στο θρόνο του πρωταθλητή με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί ως “Most Outstanding Player” στον τελικό της Τρίτης απέναντι στο Kentucky.

Ο τεταρτοετής πόιντ γκαρντ αποτελεί ίσως ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή όσον αφορά τους πλεϊμέικερ για το προσεχές ντραφτ, κάτι που επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο North Texas.

Ο ηγέτης της ομάδας του Kevin Ollie έκανε πράξη τα όσα είχε πει στους συμπαίκτες του πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε, μετά από την ήττα από το Louisville στο τουρνουά της ACC τους είχε πει πως θα αναδειχθούν πρωταθλητές. Το ‘πε και το ‘κανε αφού, όπως αποκάλυψε ο Nils Giffey “τον κοίταξα στα μάτια και τον πίστεψα”.

Ο ίδιος ο Shabazz Napier φρόντισε πάντως να… εξάρει την παρουσία του Connecticut τη φετινή αγωνιστική περίοδο λέγοντας λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα πως “κοιτάτε τα πεινασμέναHuskies“. Κυρίες και κύριοι, αυτό συμβαίνει όταν μας τιμωρείτε (σ.σ.: πέρσι το Connecticut είχε τιμωρηθεί από το NCAA με αφαίρεση του δικαιώματος συμμετοχής στη March Madness λόγω των χαμηλών βαθμών των παικτών – φοιτητών του)”.

Επόμενη πρόκληση; Μία όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στο επερχόμενο ντραφτ του ΝΒΑ, εκεί όπου ο ιθύνων νους του Connecticut “πρέπει να είναι ο πρώτος πλεϊμέικερ που θα διαλέξει οποιαδήποτε ομάδα χρειάζεται παίκτη σε αυτή τη θέση“, όπως “τιτίβισε” ο LeBron James αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…