Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ύποπτο σκηνικό με Αρτεάγκα

Ύποπτο σκηνικό με Αρτεάγκα

arteaga2

arteaga2

Τί ακριβώς έχει συμβεί με την περιβόητη συνέντευξη του Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, η οποία είναι μοναδικό θέμα συζήτησης στους διαιτητικούς κύκλους, σε όλη την Ευρώπη; Οι ιθύνοντες την Ευρωλίγκα κρατούν τη φράση του Ισπανού διαιτητή “ενημέρωσα τον υπεύθυνο της FIBA…” και επιχειρούν να βγάλουν τη λίγκα από το κάδρο. Μόνο που η ιστορία είναι μπλεγμένη και το σκηνικό ύποπτο.

Αν, όντως, αναφέρεται σε τελικό άλλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όχι της Ευρωλίγκας, δεν έχει λόγο να μην αναφέρει ονομαστικά για ποιον τελικό μιλά, αφού έχει διαιτητεύσει μόνο το Γαλλία – Λιθουανία. Άρα, παρότι δεν κατονομάζει τον τελικό, δια της αφαιρετικής μεθόδου μόνο ένας υπάρχει.

Αν είναι έτσι, ο κ. Ρίτσαρντ Στόουκς, θα πρέπει να κάνει αυτό που νωρίτερα ζητήσαμε από τον Κώστα Ρήγα. Και βέβαια, στο άρθρο του Ισπανού δημοσιογράφου γίνεται και αναφορά σ’ εκείνη τη μαύρη σελίδα της Εθνικής Ελλάδας, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (τότε που αφαίρεσαν τη διαπίστευση του Σταύρου Ελληνιάδη).

Πάμε, όμως, να δούμε λίγο πιο βαθιά το θέμα: Ακόμα κι αν ο κ. Αρτεάγκα λέει την αλήθεια, ακόμα κι αν η υπόθεση δεν αφορά στην Ευρωλίγκα, το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε να βγει η ανακοίνωση, λίγα 24ώρα πριν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνιστούν στην Ισπανία, σε μια χρονική στιγμή όπου τα πάντα παίζονται, είναι το λιγότερο ύποπτο.

Έμπειρος ο κ. Αρτεάγκα, αποκάλυψε ένα ζήτημα, χωρίς να βάζει πραγματικά όρια (το γεγονός ότι οι διαιτητές της Ευρωλίγκας συζητούν γι’ αυτό, το γεγονός ότι το facebook και το twitter έχουν πάρει φωτιά), δυναμιτίζοντας τους αγώνες όχι των εθνικών ομάδων, αλλά της Ευρωλίγκας.

Κάποιοι, μάλιστα, εντάσσουν (ενδεχομένως χωρίς να έχει βάση αυτό που λένε, πώς να γνωρίζουμε αλήθεια;) τον θόρυβο στην κόντρα που εσχάτως έχει ξεσπάσει εκ νέου ανάμεσα σε ULEB και FIBA. Όπως και να ‘χει, μόνο “αθώα και ατυχή” δεν είναι η συνέντευξη του Ισπανού, που δημιούργησε κλίμα καχυποψίας. Ου μην και αποτελεί… μήνυμα, προς άγνωστους (για την ώρα) παραλήπτες!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…