Κεντρική Διεθνή Χωρίς άγχος οι “ερυθρόλευκοι”

Χωρίς άγχος οι “ερυθρόλευκοι”

nelson vizura erithros astera

nelson-vizura-erithros-astera

Χωρίς να συναντήσει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση ο Ερυθρός Αστέρας “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Μέγκα Βιζούρα (98-86) για την 22η αγωνιστική της Αδριατικής λίγκας και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-4.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κρατούσαν την πρωτοπορία στο σκορ και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους αντιπάλους τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς ευστόχησε σε 13 τρίποντα (13/28-46,4%). Επίσης οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ (35 έναντι 27).

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Μπράνκο Λάζιτς με 22 πόντους την ώρα που άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Γιάκα Μπλάζιτς (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ο ΝτεΜάρκους Νέλσον (15 πόντοι, 5 ασίστ) και ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 22 πόντους.

Την ενδέκατη νίκη της πανηγύρισε η ΜΖΤ Σκοπίων η οποία “λύγισε” εκτός έδρας την Ιγκοκέα με 79-65. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, όπου με επιμέρους σκορ 49-27 επέστρεψαν από το -8 του πρώτου μέρους (38-30). Κορυφαίος ήταν ο Αλεκσάνταρ Τσβέτκοβιτς με 13 πόντους ενώ από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Νεμάνια Γκόρντιτς (18 πόντοι).

Στο 14-8 ανέβηκε η Μπουντούτσνοστ η οποία κέρδισε εντός έδρας τη Σζολνόκι με 86-77. Καθοριστικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό επιμέρους σκορ 35-12 και ουσιαστικά “καθάρισαν” την… μπουγάδα παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επανέλθουν. Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς με 27 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Τζάστιν Χόλιντεϊ πέτυχε 16 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Ιγκοκέα – ΜΖΤ Σκοπίων 65-79
Μέγκα Βιζούρα – Ερυθρός Αστέρας 86-98
Μπουντούτσνοστ – Σζολνόκι 86-77
Κρκα – Σιρόκι (2/3)
Τσεντεβίτα – Ολίμπια Λιουμπλιάνας (2/3)
Ζαντάρ – Τσιμπόνα (3/3)
Παρτιζάν – Ραντνίτσκι (3/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…