Κεντρική Ελευσίνα Τελικός με Απόλλωνα

Τελικός με Απόλλωνα

panelefsiniakos team

ÐÁÍÅËÅÕÓÉÍÉÁÊÏÓ - ÇËÕÓÉÁÊÏÓ PANELEFSINIAKOS - ILISIAKOS (BASKET LEAGUE 2013-2014)

Ήταν 27/01, όταν στο κείμενο με τίτλο “Καυτός Φλεβάρης” είχαμε επισημάνει το πόσο δύσκολος ήταν ο μήνας που πέρασε για τον Πανελευσινιακό. Με μία νίκη σε πέντε αναμετρήσεις η ομάδα από την Ελευσίνα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από αυτή που ήταν, όταν επισημάναμε το δύσκολο πρόγραμμά της.

Πλέον, βάσει των νέων δεδομένων, η προσεχής αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πατρών αποτελεί “τελικό” για το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα, αφού ενδεχόμενη ήττα ίσως και να είναι… καταδικαστική.

Το καλό για τον Πανελευσινιακό είναι πως νίκησε τον Ίκαρο (έστω κι αν έχασε απ’ όλους τους άλλους). Έτσι έχει 2-0 επί της ομάδας της Χαλκίδας, ενώ μπορεί να έχασε από τον Ηλυσιακό, κράτησε όμως τη διαφορά για περίπτωση ισοβαθμίας. Συνεπώς, με όποιον κι αν ισοβαθμήσει από τους δύο που έχει από… κάτω (με τον Ίκαρο ισοβαθμεί κι έχουν έναν βαθμό διαφορά από την παρέα των Ιλισίων) έχει το πάνω χέρι.

Το κακό είναι πως για να διασφαλίσει την παραμονή του θέλει τουλάχιστον τρεις νίκες (αν τα αποτελέσματα ακολουθήσουν… λογική διαδρομή). Άρα ζητά οπωσδήποτε τη νίκη επί του Απόλλωνα στο γήπεδό του (στις 15/03), αφού μετά ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Άρη, εντός έδρας μας με τα Τρίκαλα, ταξίδι στη Δράμα και παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, για να κλείσει τη χρονιά στο γήπεδό του κόντρα στην Κηφισιά.

Ο Ίκαρος που… κυνηγά τον Πανελευσινιακό θέλει μια νίκη παραπάνω κι έχει να παίξει με Πανιώνιο (εκτός), υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, πηγαίνει στα Ιλίσια για άλλον έναν τελικό, υποδέχεται διαδοχικά Άρη και Κολοσσό και κλείνει τις υποχρεώσεις του στο “Παλατάκι” με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Στη θεωρία του πράγματος, αν εκμεταλλευτεί την έδρα και καταφέρει να νικήσει εκτός των Ηλυσιακό φτάνει στις τρεις νίκες (φαντάζομαι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν να επικρατήσει του Παναθηναϊκού). Άρα, αν ο Πανελευσινιακός δεν επικρατήσει του Απόλλωνα, θα πρέπει να ψάξει ένα διπλό σε Αλεξάνδρειο ή Δράμα (φαντάζομαι κι εδώ δεν το περιμένετε στο ΣΕΦ). Δύσκολα πράγματα.

Συμπέρασμα: Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι ίσως… μια κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ελευσίνα

Δειτε επισης

Νίκος Κούτουλας: Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανελευσινιακός Α.Ο.

Με σταθερά βήματα συνεχίζει ο Πανελευσινιακός να δημιουργεί το ρόστερ του εν όψει της νέας…