Κεντρική Ασίστ Περαστικός Το… χάος του Προολυμπιακού

Το… χάος του Προολυμπιακού

chaos theory

chaos-theory

Η μείωση της επιχορήγησης προς την ΕΟΚ ενδέχεται να δημιουργήσει παρενέργειες σε αρκετούς τομείς, στον χώρο του μπάσκετ. Κάποιοι “Περαστικοί” από το μπάσκετ, άρχισαν να ψελλίζουν ότι τα χρέη των Ενώσεων προς τους διαιτητές θα γραφτούν στο “χιόνι“. Δεν είμαστε όλοι… Περαστικοί, όμως.

Μπορείτε να θυμηθείτε από ποια χρονιά ξεκίνησαν τα προβλήματα, οι οφειλές και οι περικοπές στις Τοπικές Ενώσεις από την ΕΟΚ, ώστε η αλυσίδα να πέσει στους χρηματοδότες των πρωταθλημάτων, τους διαιτητές, τους κριτές κι εν τέλει στις ομάδες (όσες μπορούν);

Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση: Αν δεν έχει περικόψει τα χρήματα προς τις Ενώσεις η Ομοσπονδία, οφείλει και να το πει, αλλά και να ψάξει αν και γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα στους παραλήπτες. Όπου δεν φτάνουν

Για να μην σας ταλαιπωρώ, τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2008. Είναι το έτος που έγινε η τελευταία καταβολή οδοιπορικών προς διαιτητές, το έτος που σταμάτησαν τα λεγόμενα εκτός έδρας -αν μιλάμε για την Αθήνα- το επιπλέον ποσό που αντιστοιχούσε στα μακρινά γήπεδα (Λαύριο, Κερατέα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ωρωπός, Άγιος Στέφανος, Γραμματικό κτλ.) και η αποζημίωση για τα… παιχνίδια που αναβάλλονταν.

Συμπτωματικά ήταν η τελευταία χρόνια που πληρώθηκαν κανονικά τα αντίστοιχα οδοιπορικά στην ΕΣΚΑΝΑ. Άρα το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στην Αθήνα (ΕΣΚΑ).

Μια και αρχίσαμε τις συμπτώσεις, θυμόσαστε ποια διοργάνωση είχε αναλάβει τότε η χώρα μας; Άντε να μην σας παιδεύω: Το Προολυμπιακό.

Σημαίνει κάτι αυτό; Μπα, σύμπτωση είναι, παρότι το κόστος της διοργάνωσης ήταν ακριβό και τότε ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα της ΕΟΚ, παρότι η επιχορήγηση παρέμεινε σε υψηλά ποσό, σχεδόν μέχρι το 2012.

Το γράφω γιατί φέτος μπορεί να μην έχουμε τόσο μεγάλη διοργάνωση, αλλά είχαμε μεγάλο κόστος, για να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο (είπαμε, πληρώθηκε από τον χορηγό), αλλά έχουμε αναλάβει αρκετές μικρότερες διοργανώσεις (είπαμε, θα πληρωθούν από τις τοπικές κοινωνίες).

Οι συμπτώσεις του τύπου “η Ελλάδα διοργάνωσε το Προολυμπιακό και ο διαιτητής που έπαιξε στον Μαραθώνα ακόμα περιμένει τα χρήματά του“, οδηγούν στη θεωρία του χάους, όπου μια πεταλούδα πετάει στο Μεξικό και γίνεται σεισμός στην Τουρκία.

Άντε, καλή εβδομάδα να ‘χουμε

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

«Σταύρωσαν» τον μπασκετικό

Αυτόν τον μπασκετικό τον… ψήφισαν οι «φίλοι» του. Μπορεί να έχουν ξεκινήσει Ευρωλίγκα και …