Κεντρική Ασίστ Basketbase Σταρ και στα 38

Σταρ και στα 38

asimakopoulos pagkos

asimakopoulos-pagkos

petridis-giorgosΣτο παρκέ δεν βρίσκονται οι νεότεροι, αλλά οι καλύτεροι. Αφού, λοιπόν, μπορούν ακόμη να βρίσκονται σε αυτά, αν και στα 38 τους, προφανώς και ανήκουν στην κατηγορία των καλύτερων. Μία τετράδα παικτών της Α1 φροντίζει κάθε εβδομάδα να υπενθυμίζει πως οι… ταυτότητες δεν ορίζουν ποιοί παίζουν μπάσκετ και ποιοι όχι.

Είναι οι 76άρηδες, που αρνούνται να συμβιβαστούν με τους νόμους του χρόνου και βοηθούν τις ομάδες τους σε σημαντικό βαθμό.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης είναι ο δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ -με απόσταση δύο μόλις πόντων από τον πρώτο Τσαϊρέλη-, πρώτος σε εύστοχες βολές, δεύτερος σε εύστοχα τρίποντα, δεύτερος σε ασίστ, τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής και πέμπτος σε ranking.

Ο Νίκος Χατζής είναι τρίτος σε σύνολο πόντων για τον φετινό Ηλυσιακό, πρώτος σε εύστοχες βολές, δεύτερος σε ασίστ, τρίτος σε κερδισμένα φάουλ και τρίτος σε σύνολο βαθμών στο ranking.

Ο Μιχάλης Κακιούζης επαναπατρίστηκε, όχι όμως για να πει “αντίο” στα παρκέ, αλλά για να αποδείξει πως βαστάνε ακόμη τα πόδια του και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι πέμπτος σε μέσο όρο σκόρερ της Νέας Κηφισιάς, έκτος σε εύστοχα δίποντα, πέμπτος σε σύνολο ριμπάουντ, έκτος σε ασίστ και τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής.

Αφορμή γι’ αυτό το θέμα αποτέλεσε η εξαιρετική εμφάνιση του Αντώνη Ασημακόπουλου στο παιχνίδι του Άρη με τον Πανελευσινιακό. Είχε 16 πόντους -η καλύτερη φετινή επίδοσή του, αφού η προηγούμενη ήταν οι 12, του αγώνα με το Ρέθυμνο στον πρώτο γύρο- με επτά ριμπάουντ και 4/4 τρίποντα.

Μάλιστα, ξεπέρασε τα 200 εύστοχα τρίποντα στην καριέρα του στην Α1 (έχει 203/665), στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 27 Σεπτεμβρίου 1997 ως παίκτης του Πανιωνίου.

Ο Ασημακόπουλος είναι έκτος σκόρερ του φετινού Άρη -σε σύνολο πόντων- δεύτερος ριμπάουντερ πίσω από τον Βεζένκοφ, έκτος σε ασίστ, πέμπτος σε κλεψίματα και τέταρτος σε σύνολο βαθμών στο ranking.

pinakaki84

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…