Ο πρώτος μάγκας!

papadopoulos gemelos

papadopoulos-gemelos

Από την πρώτη μέρα δημιουργίας του eBasket είχαμε τονίσει πως εδώ θα βρίσκονται οι κορυφαίοι στο είδος τους. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται καθημερινά από την εξαιρετική δουλειά που κάνουν άπαντες. Ένα από τα εξέχοντα μέλη της ομάδας μας, ο Κώστας Παπαδόπουλος, απέδειξε γιατί θεωρείται ο κορυφαίος προπονητής μικρών ηλικιών στην Ελλάδα.

Πώς; Κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή στην ΕΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό! Οι “πράσινοι” Έφηβοι έφεραν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα αφού στους τελικούς μετέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 σε 3-2 έχοντας, μάλιστα, μειονέκτημα έδρας. Θύμα ήταν ο Φιλαθλητικός.

Το “τριφύλλι” επιβλήθηκε χθες (25/03) στον τρίτο και τελευταίο τελικό με 73-57 των “κόκκινων”, σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση του μπάσκετ, το οποίο είχαν την τύχη (γιατί περί τύχης πρόκειται) να παρακολουθήσουν μόλις πεντακόσια άτομα. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε αυτοί που ενώ πήγαν μέχρι το κλειστό του Ζωγράφου, δεν μπόρεσαν να μπουν στο γήπεδο λόγω της πληρότητας που υπήρχε. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως δυναμικό “παρών” έδωσαν οι οργανωμένοι φίλοι του “τριφυλλιού” (περίπου εκατό) που έκαναν το γήπεδο… Λεωφόρο.

Όσο για τα αγωνιστικά; Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αφού δεν απώλεσε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντίθετα, ήταν μπροστά στο σκορ, έλεγχε το ρυθμό και με το δίδυμο των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Γιώργου Διαμαντάκου να δίνει τον τόνο “καθάρισε την μπουγάδα”.

Όχι ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Άπαντες οι “πράσινοι” έδωσαν και την ψυχή τους στο παρκέ χαρίζοντας στο “τριφύλλι” τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο σε επίπεδο ΕΣΚΑ. Και τώρα… Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να κατακτήσει ξανά την κορυφή (όπως το 2012 στην Καβάλα).

Πολλά συγχαρητήρια, κόουτς! Είσαι ο πρώτος μάγκας!…

Φιλαθλητικός – Παναθηναϊκός 57-73 (28-30)
Διαιτητές: Ψαριανός – Αφεντουλίδης.
Φιλαθλητικός (Ζήβας): Θειακούλης, Καρτερολιώτης 7, Παπαδιονυσίου 16 (1), Φιλιόπουλος, Ορούτσι, Σκάνδαλος 13, Παναγιώτου 2, Σμυρλής 3 (1), Γεμενής, Δόξας 12 (1), Οκεκουόγιεν 2, Κριτσοτάκης 2.
Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Σταυριανόπουλος, Χριστοδούλου, Κακαργιάς 5 (1), Ερενμπενάζιε 12 (1), Κονταξίου, Τσούπρος, Μαγιντόμπε, Σταύρος, Μακρυγιάννης 6 (1), Φωτεινάκης 9 (2), Διαμαντάκος 19, Χαραλαμπόπουλος 22.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …