Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” νωρίς η Καχασόλ

“Καθάρισε” νωρίς η Καχασόλ

porzingis cajasol zaragoza

porzingis-cajasol-zaragoza

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Καχασόλ Σεβίλλη επιβλήθηκε εντός έδρας της Σαραγόσα με 79-59 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Liga Endesa και παρέμεινε σε τροχιά οχτάδας.

Οι Σεβιγιάνοι ανέβηκαν στο 13-12 ενώ αντίθετα το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Αμπός υποχώρησε στο 15-10. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη από νωρίς αφού μπήκαν με… φόρα στο πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκαν με 22-3 και στην συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν την διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 57-48 στο 30’ αλλά μέχρι εκεί…

Ο Μάρκους Λάντρι με 16 πόντους και ο Τόμας Σατοράνσκι με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντάμιαν Ρούντεζ (16 πόντοι) και ο Μάικλ Ρολ (13 πόντοι) ήταν οι καλύτεροι παίκτες για τους ηττημένους.

Με… ζόρι η Βαλένθια

Αν και τα… χρειάστηκε η Βαλένθια έκαμψε την αντίσταση της Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου εντός έδρας με 69-64 και πέτυχε την 22η φετινή της νίκη. Οι “νυχτερίδες” ζορίστηκαν αρκετά αλλά χαμογέλασαν στο φινάλε χάρη σε σερί 4-0 που πραγματοποίησαν και μετέτρεψαν το υπέρ τους 65-64 στο τελικό σκορ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στην άμυνα ωστόσο στο “νήμα” δεν πήραν το σπουδαίο διπλό.

Ο Ράφα Μαρτίνεθ με 14 πόντους και ο Ρομέιν Σάτο με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 10-15 ο Αλμπέρτο Κορμπάτσο είχε 13 πόντους ενώ ο Ξανθόπουλος έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει σουτ και πρόσθεσε 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 12 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Ο Χαριτόπουλος τον “εμφύλιο”

Επιτέλους νίκη για τη Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου αφού εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έριξε στο… καναβάτσο τη Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 88-76 στον ελληνικό “εμφύλιο” της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βάσεις για το τρίτο φετινό ροζ φύλλο στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 32-13 πήραν… κεφάλι με 67-46 και συντήρησαν την διαφορά μέχρι το τέλος.

Ο Χαριτόπουλος ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές αφού τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (5/5 βολές, 6/9 δίποντα) και 7 ριμπάουντ σε 29 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Στην αντίπερα όχθη ο Μάρκους Έρικσον πέτυχε 13 πόντους για τους ηττημένους ενώ ο Γιαννόπουλος δεν σημείωσε κάποιο καλάθι (0/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και είχε 2 ριμπάουντ σε 14 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Δέκατη νίκη για Χιπούσκοα

Η Χιπούσκοα “λύγισε” εντός έδρας τη Μούρθια με 85-80 και πέτυχε την δέκατη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με 57-50 στο 30’ και συντήρησαν την διαφορά μέχρι το τέλος. Ο Τζέισον Ρόμπινσον (24 πόντοι), ο Χαβιέ Σαλγκάδο (18 πόντοι, 6 ασίστ) και ο Ραουλζίνιο Νέτο (18 πόντοι) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Από την άλλη ο Σκοτ Γουντ (25 πόντοι) δεν ήταν αρκετός για τους ηττημένους που έπεσαν στο 7-18.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Σαραγόσα 79-59
Βαγιαδολίδ – Μανρέσα 88-76
Βαλένθια – Ομπραντόιρο 69-64
Χιπούσκοα – Μούρθια 85-80
Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο (30/3)
Μπανταλόνα – Τενερίφη (30/3)
Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια (30/3)
Μάλαγα – Λαμποράλ Κούτσα (30/3)
Εστουντιάντες – Φουενλαμπράδα (30/3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…