Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ All Star Game “Δέδας… “δαγκωτό”

“Δέδας… “δαγκωτό”

charalabidis cooper tsairelis

charalabidis-cooper-tsairelis

Χανιά, αποστολή
karaliΣε ρυθμό All Star Game κινείται όλη η μπασκετική Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ, και δη τους παίκτες του που θα συμμετάσχουν, να μην αποτελεί εξαίρεση. Σήμερα το πρόγραμμα περιελάμβανε διπλή προπόνηση αλλά και μια ειδική για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στη γιορτή του μπάσκετ, στα Χανιά.

Ο Ντι Τζέι Κούπερ είναι ένας εξ αυτών στο πρώτο επαγγελματικό του All Star Game και, όπως είναι φυσικό, αισθάνεται εκστασιασμένος. Στάθηκε στο ότι θα έχει συμπαίκτες κάποιους από τους καλύτερους παίκτες της Α1 και της Ευρώπης αλλά και κάποιους συμπαίκτες του αντιπάλους (Μπόγρη και Τσαϊρέλη):

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι, θα έχω νέους συμπαίκτες σε αυτό τον αγώνα, μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και σε κάθε περίπτωση είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλω να απολαύσω. Θα είναι και λίγο διαφορετικό γιατί αυτή την φορά  θα τους έχω αντιπάλους, δύο παιδιά που είμαστε όλη την χρονιά μαζί, στις προπονήσεις, στα παιχνίδια και γενικά παντού. Νομίζω ότι θα έχει πλάκα“.

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό τριπόντων, ποντάρει άφοβα στον, συμπαίκτη του, Γιώργο Δέδα:

“Εάν στοιχημάτιζα θα έβαζα όλα τα λεφτά μου στον Γιώργο. Πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει σίγουρα. Είναι από τους καλύτερους σουτέρ που έχω συναντήσει”.

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στο πρώτο του All Star Game, στην Ατλάντα, πριν οχτώ μήνες όπου είχε αναδειχθεί και MVP οδηγώντας την Ανατολή σε νίκη με 87-81 επί της Δύσης. Πρόκειται για αγώνα του Reese Division I College All Star Game, όπου ο άσος του ΠΑΟΚ είχε 11 πόντους , 9 ασσίστ και 4 ριμπάουντ:

“Αυτό θα είναι το πρώτο μου σαν επαγγελματίας. Το πρώτο που έχω παίξει ήταν στην Ατλάντα, πριν από 8 μήνες περίπου, με τους καλύτερους παίκτες που υπήρχαν εκείνη την περίοδο. Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μου άρεσε”.

Τέλος, ξεχώρισε την κορυφαία στιγμή από All Star Game του ΝΒΑ, ξεχωρίζοντας τον, αξεπέραστο, Βινς Κάρτερ:

“Το κάρφωμα του Βινς Κάρτερ, όταν κρεμάστηκε με τον αγκώνα του από τη στεφάνι. Ήταν απίστευτο”.

“Εγγύηση στα τρίποντα, ο Δέδας”

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είναι ο έτερος (μαζί με Κούπερ και Μπόγρη) παίκτης του “Δικεφάλου” που θα συμμετάσχει στο All Star Game, και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ είχε αναδειχθεί και MVP στο παιχνίδι των Νέων, όταν συμμετείχε, το 2010.

Σημείωσε πως θεωρεί επιβράβευση τη συμμετοχή του στη γιορτή του μπάσκετ, τονίζοντας πως στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση και δήλωσε πως θα το διασκεδάσει τόσο αυτούς όσο και οι συμπαίκτες του (αντίπαλοι και μη):

“Σίγουρα το βλέπω σαν επιβράβευση των κόπων μου γιατί δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω μέχρι και ελπίζω να φτάσω ακόμη πιο ψηλά, συνεχίζοντας πάντα την σκληρή δουλειά. Νομίζω ότι δείχνει και ώθηση σε κάθε παίκτη για την συνέχεια.

Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα είναι μία διασκέδαση για μας, πιστεύω και ελπίζω ότι θα περάσουμε όμορφα, θα έχω και ωραία παρέα, τον Γιώργο και τον D.J. Θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν πειράζει. Εκεί είναι σαν να είμαστε όλοι συμπαίκτες”.

Και ο Τσαϊρέλης πιστεύει ακράδαντα πως νικητής στα τρίποντα θα ναι ο Δέδας ενώ αναφέρθηκε και στον, πάντα, πολυαναμενόμενο διαγωνισμό καρφωμάτων:

“Τον διαγωνισμό καρφωμάτων περιμένουμε πάντα όλοι για το εντυπωσιακό θέαμα, αλλά και τον διαγωνισμό στα τρίποντα, όπου είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει και φέτος ο Γιώργος ο Δέδας. Για τα καρφώματα δεν ξέρω, υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες, αλλά για τρίποντα… Δέδας.

Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα μέρος σε διαγωνισμό τριπόντων. Σε διαγωνισμό καρφωμάτων ίσως, αλλά με αυτούς που θα συμμετέχουν φέτος, πάλι όχι γιατί θα ήταν πολύ δύσκολα”.

Μιλώντας για τους τρεις μικρούς του ΠΑΟΚ (Λιάπης, Κώττας, Κόνιαρης) που θα λάβουν μέρος, σημείωσε πως το δικό τους παιχνίδι αποτελεί και βήμα για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε κανονικά παιχνίδια:
“Είναι πολύ θετικό για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο All Star Game των μικρών. Έχω πάρει κι εγώ μέρος και ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό. Εκεί βεβαίως τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί το παιχνίδι τους είναι πιο σοβαρό κι έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να δείξουν κάτι και καλά θα κάνουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε All Star Game

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Το βίντεο με τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game (vid)

Ο ΕΣΑΚΕ δημοσίευσε το βίντεο με τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Το All Star Game της Καρδίτσας …