Κεντρική Αρθρογράφοι Ψαράκης Γρίφος για δυνατούς λύτες

Γρίφος για δυνατούς λύτες

navarro barca osfp

navarro-barca-osfp

psarakisΤέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε του Top-16 και τα περιθώρια για λάθη έχουν στενέψει για τους δύο εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός παρά τη νίκη του στην Πόλη επί της Εφές παίζοντας όμως και πάλι -επιθετικά τουλάχιστον- κάτι σαν μπάσκετ, φαίνεται ότι θα κουβαλάει μέχρι τέλους το στραπάτσο από τη Λαμποράλ την 9η αγωνιστική.

Οι “πράσινοι” για να καταφέρουν να “σβήσουν” εκείνη τη μαύρη βραδιά κατ’ αρχήν θα πρέπει να νικήσουν τη Φενέρμπαχτσε του “δικού τους” Ζέλικο Ομπράντοβιτς, διαφορετικά -και- η νίκη επί της Εφές πάει στράφι. Αν, δε, αυτή συνοδευτεί με διαφορά 6 πόντων ή μεγαλύτερη τότε θα έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Όμως, αν ηττηθούν, τότε για να πάνε στα πλέι-οφ θα πρέπει να κάνουν μία απίστευτη υπέρβαση τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Να νικήσουν σε Παλαού Μπλαουγκράνα και ΣΕΦ αλλά και την μαχητική Ουνικάχα στο ΟΑΚΑ. Κοινώς, το ματς με τη Φενέρ είναι μισή πρόκριση για τον Παναθηναϊκό που συνολικά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό.

Εδώ να σημειωθεί ότι οι “πράσινοι” υπερτερούν -προς το παρόν- σε ισοβαθμία μόνο της Αρμάνι Μιλάνο την οποία δεν πρόκειται να φτάσουν, είναι στο -16 με τη Μάλαγα, στο -5 με τη Φενέρ και στο +4 με τον Ολυμπιακό, δηλαδή έχουν εύθραυστες ή μεγάλες διαφορές και κανένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από Ουνικάχα, Φενέρ και Παναθηναϊκό ισχύουν πάνω-κάτω τα ίδια. Έχει πιο -θεωρητικά- πιο εύκολο πρόγραμμα από τους πράσινους μιας και θα παίξει με τις αδιάφορες Λαμποράλ (εντός) και Εφές (εκτός) ενώ έχει να πάει στη Μάλαγα και να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Υπερτερεί της Φενέρ σε ισοβαθμία ένας με έναν, έχει καλό προβάδισμα (+18) με τη Μάλαγα και ανατρέψιμη διαφορά (-4) με τον Παναθηναϊκό.

Το ματς-κλειδί για τους “ερυθρόλευκους” είναι αυτό στη Μάλαγα αφού με νίκη και με την προϋπόθεση ότι θα νικήσουν Λαμποράλ και Εφές, τότε την τελευταία αγωνιστική ίσως τους αρκεί απλή νίκη με τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση.

Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός χρειάζεται το 4/4 από εδώ και πέρα και αν το πετύχει προκρίνεται. Αν όμως χάσει π.χ. στη Μάλαγα, τότε δύσκολα θα μείνει σε τροχιά three-peat.

Πολύ φοβάμαι ότι και για τις δύο ομάδες μας ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια αφού, μην το ξεχνάμε αυτό, δεν παίζουν… μόνες τους αλλά έχουν σοβαρούς αντιπάλους. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν αποκλείεται το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής να είναι και αδιάφορο βαθμολογικά κάτι που απεύχομαι.

Και οι δύο εμφανώς έχουν αγωνιστικό πρόβλημα, δεν παίζουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες ενώ οι απουσίες τους σε αυτό το κρισιμότατο σημείο της σεζόν (Κάρι, Γκιστ και Σπανούλης, Πρίντεζης αντίστοιχα) δεν αναπληρώνονται.

pinakaki61

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ψαράκης

Δειτε επισης

Οι συμμαχίες της γκαστρωμένης κάλπης

Έληξε η θητεία της διοίκησης της ΕΟΚ υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στις 31 Μαρτίου 2021 και…