Κεντρική Διεθνή Ασταμάτητη η Αρμάνι

Ασταμάτητη η Αρμάνι

melli armani roma

melli-armani-roma

Η Αρμάνι Μιλάνο μοιάζει με τρένο δίχως στάση στους τελευταίους αγώνες είτε στην Ιταλία είτε στην Ευρωλίγκα αφού επιβλήθηκε εντός έδρας της Βίρτους Ρόμα με 85-61 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Serie A και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-5.

Η αντίπαλος των “αιωνίων” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ασταμάτητη στην εγχώρια λίγκα καθώς πέτυχε την δωδέκατη συνεχόμενη νίκη της. Μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία στον Λούκα Μπάνκι να ξεκουράσει τον Κιθ Λάνγκφορντ. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κατακτήσουν το ροζ φύλλο από την στιγμή που εξασφάλισαν διψήφια διαφορά (46-31) από το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Αρμάνι συνέχιζε να παίζει πιεστική άμυνα την ώρα που οι παίκτες της ευστόχησαν σε 14 τρίποντα (14/29-48,3%). Ο Νικολό Μέλι με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Ο Ντέιβιντ Μος πρόσθεσε 16 πόντους. Στον αντίποδα ο Κουίντον Χόσλεϊ είχε 17 πόντους για τους Ρωμαίους που έπεσαν στο 14-9.

Νέα ήττα για Σιένα

Σπουδαία εντός έδρας νίκη πανηγύρισε η Πιστόια που “υπέταξε” την Σιένα με 77-76 και πήρε το δέκατο φετινό ροζ φύλλο. Αντίθετα ήταν η όγδοη ήττα για τους πρωταθλητές. Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν προηγήθηκαν με 64-50 ωστόσο στην τελευταία περίοδο λίγο έλειψε να χύσουν την… καρδάρα με το γάλα.

Οι φιλοξενούμενοι εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους, ισοφάρισαν σε 75-75 αλλά ο Μπραντ Γουάναμεϊκερ διαμόρφωσε το 77-75 πριν ο Ματ Τζάνινγκ απολέσει την μία ελεύθερη βολή και μαζί την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Ο Γουάναμεϊκερ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Μαρκέζ Χέινς και ο Έρικ Γκριν πέτυχαν από 15 πόντους έκαστος για τους ηττημένους που συγκατοικούν με τη Σάσσαρι στην τρίτη θέση.

Ανέβηκε δεύτερη η Καντού

Η Καντού ήταν εντυπωσιακή, συνέτριψε εντός έδρας την Μπρίντιζι με 84-69 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρέα με την αποψινή της αντίπαλο έχοντας ρεκόρ 16-7. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (27-16) και με “όπλο” την άμυνα κράτησαν χαμηλά τους φιλοξενούμενους και δεν δυσκολεύτηκαν να συντηρήσουν την διαφορά. Ο Τζο Ράγκλαντ με 24 πόντους ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές την ώρα που από τους ηττημένους ο Ντελρόι Τζέιμς τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ένατη νίκη για Βαρέζε

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Πέζαρο (86-79) και πήρε την ένατη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 50-43. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Στέφανο Βιτσόζι σούταραν με ποσοστό 67,6% (23/34) στα δίποντα. Ο Άντριαν Μπανκς με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει κάποιο σουτ και είχε 1 ριμπάουντ σε 5 λεπτά συμμετοχής. Ο Πέρι Πέτι (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Ο’ Ντι Ανοσίκε (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ) δεν έφταναν για τους γηπεδούχους.

Στο “νήμα” η Ρέτζιο Εμίλια

Στο 11-12 ανέβηκε η Ρέτζιο Εμίλια η οποία έκαμψε την αντίσταση της Βίρτους Μπολόνια εκτός έδρας με 71-70 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα”. Ένα καλάθι του Ριμάντας Καουκένας και μία εύστοχη βολή του Ρικάρντο Τσέρβι μετέτρεψε το 70-68 υπέρ των γηπεδούχων στο τελικό σκορ αλλά υπέρ των φιλοξενούμενων. Ήταν η δέκατη πέμπτη ήττα για την ομάδα της Μπολόνια που παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Τζέιμς Γουάιτ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές την ώρα που ο Ρικάρντο Τσέρβι πρόσθεσε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά ο Ντουάιτ Χάρντι (27 πόντοι) ήταν απελπιστικά μόνος του.

Εύκολα Κρεμόνα, Καζέρτα

Δεν είχε πρόβλημα η Κρεμόνα να κερδίσει την Αβελίνο εντός έδρας με 83-75 και πέτυχε την όγδοη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με 68-56 στο 30’ και στην συνέχεια απλά διατήρησαν την πρωτοπορία χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ο Τζάριους Τζάκσον με 25 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν φανταστικός ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Γιάκα Λάκοβιτς με 18 πόντους και ο Καλογιάν Ιβάνοφ με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Τέλος η Καζέρτα επιβλήθηκε εύκολα εντός έδρας της Μοντεγκρανάρο με 75-68 και πέτυχε την ενδέκατη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την πρωτοπορία σχεδόν σε όλο το ματς, μπήκαν σε θέση… οδηγού από το δεύτερο δεκάλεπτο (41-33) και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να εγείρουν αξιώσεις για το διπλό. Οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 7-16 και έμειναν προτελευταίοι. Ο Τζεφ Μπρουκς με 14 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Βαλέριο Ματσόλα είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:
Σάσσαρι – Βενέτσια 100-95
Πιστόια – Σιένα 77-76
Αρμάνι Μιλάνο – Βίρτους Ρόμα 85-61
Πέζαρο – Βαρέζε 79-86
Βίρτους Μπολόνια – Ρέτζιο Εμίλια 70-71
Κρεμόνα – Αβελίνο 83-75
Καζέρτα – Μοντεγκρανάρο 75-68
Καντού – Μπρίντιζι 84-69.

Η Βαθμολογία (23η αγωνιστική): Αρμάνι Μιλάνο 41, Καντού 39, Μπρίντιζι 39, Σιένα 38, Σάσσαρι 38, Βίρτους Ρόμα 37, Ρέτζιο Εμίλια 34, Καζέρτα 34, Αβελίνο 33, Βενέτσια 33, Πιστόια 33, Βαρέζε 32, Κρεμόνα 31, Βίρτους Μπολόνια 31, Μοντεγκρανάρο 30, Πέζαρο 29.

Επόμενη αγωνιστική (24η, 22-24/3): Βίρτους Ρόμα – Πέζαρο, Καζέρτα – Καντού, Ρέτζιο Εμίλια – Σάσσαρι, Σιένα – Αβελίνο, Βενέτσια – Κρεμόνα, Μπρίντιζι – Βίρτους Μπολόνια, Βαρέζε – Πιστόια, Μοντεγκρανάρο – Αρμάνι Μιλάνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…