Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ανακωχή ή αιχμαλωσία;

Ανακωχή ή αιχμαλωσία;

rigas kaffes ioannou

rigas-kaffes-ioannou

Πήγε ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ στην ΚΕΔ/ΕΟΚ και ως πρόεδρος του “συνδικαλιστικού οργάνου” (δεν το λες) των διαιτητών, παραπονέθηκε για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ΚΕΔ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διότι δεν ορίζονται σε αγώνες, ως Κομισάριοι.
Και ζήσανε αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα

Μήπως έπρεπε ο Ηλίας Καφφές να είχε όλα εκείνα τα στοιχεία μαζί του, ώστε να φρόντιζε ταυτόχρονα να εξετάσει τους ορισμούς των εν ενεργεία διαιτητών-μελών της ΟΔΚΕ;

Μήπως έπρεπε να βγάλει στο φως, πέραν των κληρώσεων των διαιτητών στους αγώνες της Α1, τον τρόπο με τον οποίον ορίζονται οι διαιτητές στις υπόλοιπες κατηγορίες της ΕΟΚ;

Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι μαζεύονται 5 μέλη (το λιγότερο 3 σύμφωνα με τους κανόνες), από 4 διαφορετικές πόλεις της χώρας, γύρω από ένα τραπέζι κι “αποφασίζουν” τους ορισμούς. Και εάν δεν ενδιαφέρει την ΟΔΚΕ αυτό, τότε σίγουρα ενδιαφέρει τους διαιτητές και ίσως πολύ περισσότερο τις ομάδες. Εάν πάλι πράγματι τα μέλη “συναποφασίζουν“, τότε πού είναι οι εκπρόσωποι των ομάδων της Α2, Β’ και Γ’ Εθνικής κατά την ημέρα των ορισμών;

Αν, μάλιστα, πιστέψουμε λαθρόβιο blog, το οποίο τροφοδοτείται (το γιατί το γνωρίζουν οι ίδιοι, αλλά πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι), διαιτητές ορίζονται 15 μέρες πριν. Γράφτηκε, δεν διαψεύστηκε… Κι είναι “κολλητός” τους.

Πράγματι μπορεί όλα να είναι στο φως, αφού ανακοινώνονται οι ορισμοί. Ποιοι, όμως, είναι αυτοί που διατηρούν στατιστικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την ορθή λειτουργία των ορισμών; Τα δεδομένα των στατιστικών κι όταν μάλιστα γνωρίζεις να τα διαβάζεις, μας οδηγούν σε κρίσιμα συμπεράσματα, ή όπως καλύτερα λένε οι Αμερικανοί, μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε valuable insights.

Τελικά, και ως υποστηρικτής της διαδικασίας του ορισμού, οι κληρώσεις που ίσως είναι και ο κυριότερος λόγος ύπαρξης πέντε ανθρώπων για τη διαδικασία, είναι ο νιπτήρας που νίπτει τας χείρας της η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Κι ευτυχώς, γιατί με μόνον την ύπαρξη της διαδικασίας του ορισμού, ίσως δεν πλενόντουσαν ποτέ.

Από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω την απροθυμία που δείχνει το τελευταίο διάστημα ο Ηλίας Καφφές να ασκήσει διοίκηση και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των διαιτητών. Να φταίει το γεγονός ότι “τα βρήκε” (έτσι λέει η πιάτσα) με αυτούς που μέχρι χθες έβριζε; Ακόμα κι έτσι, η κριτική (καλόπιστη) είναι υποχρέωση για κάθε πρόεδρο ομοσπονδίας, όπως η ΟΔΚΕ.

Αν ο Ηλίας Καφφές θέλει να την παραδώσει στην ΚΕΔ/ΕΟΚ (είτε αυτοβούλως, είτε κατ’ εντολή) οφείλει να δηλώσει παραίτηση, γιατί υπάρχουν και δυνάμεις στον χώρο που θέλουν την ΟΔΚΕ αυθύπαρκτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…