Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έργο Ζιάγκου η ιατρική εικόνα”

“Έργο Ζιάγκου η ιατρική εικόνα”

tsoukas dimitris

tsoukas-dimitris

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Τσούκας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στη σημερινή “ΩΡΑ των σπορ” και την ταπεινότητά μας:

-Έπαθε ζημιά ο Στέφαν Νίκολιτς; Στην “ΩΡΑ”  χαρακτηρίσαμε χθες τον τραυματισμό του ύπουλο. Έτσι είναι;
“Και καλά κάνετε. Όντως έτσι είναι. Είναι η κατάλληλη λέξη αυτή, που χρησιμοποιήσατε. Χρειάζεται προσοχή το οστικό οίδημα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά όμως. Είναι γνωστό, ότι δεν παίζει με Ικάρους ο Στέφαν. Θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του μέσα στην άλλη εβδομάδα. Θα δούμε, αν θα προλάβει το Λαύριο. Είναι γενικά μία δύσκολη κατάσταση”.

-Μάθαμε, ότι ο Στέφαν θα υποβληθεί σε υπερβαρική οξυγονοθεραπεία. Ποιος είναι ο στόχος;
Στόχος είναι να απορροφηθεί όσο πιο γρήγορα το αιμάτωμα στο γόνατο. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος, που έχει να κάνει με την αιματική ροή των αγγείων. Γι’ αυτό και επιλέξαμε αυτή την θεραπεία για τον Στέφαν. Συμφώνησε ο πρόεδρος, ο κύριος Κοτσάτος, και προχωρήσαμε”.

-Αλήθεια είναι, ότι αν εξαιρέσει κανείς έναν τραυματισμό τέτοιου τύπου του Θοδωρή Τσιότρα, η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην εφετινή περίοδο. Πώς εξηγείτε αυτή την καλή “ιατρική εικόνα” της “Βασίλισσας”;
“Έχει να κάνει αυτό με την καλή προετοιμασία του Βαγγέλη Ζιάγκου. Tόσο με την δουλειά, που έγινε το καλοκαίρι, όσο και με την δουλειά, που γίνεται κατά την προετοιμασία των επίσημων αγώνων. Είμαι σε θέση να γνωρίζω τι γίνεται, καθώς η δική μου ενασχόληση δεν αρχίζει και τελειώνει με τους αγώνες, ή την στιγμή που κάποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είμαι κάθε εβδομάδα και στη Ζωφριά. Παρακολουθώ, τουλάχιστον, κάθε Πέμπτη πώς πάει η ομάδα. Γι’ αυτό σας λέω. Είναι έργο του προπονητή της ΑΕΚ αυτή η εικόνα, και βεβαίως και των συνεργατών του. Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι εκ των κορυφαίων γυμναστών. Με όλους συνεργάζομαι άψογα. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ διαθέτει ένα πολύ καλό επιτελείο και παίζει μέχρι στιγμής σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας”.

-Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ευχαρίστησε χθες το Mediterraneo για τις υπηρεσίες, που προσφέρει στην ΑΕΚ. Αλήθεια, είναι μακράς διαρκείας αυτή η συνεργασίας;
“Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια αγαστή συνεργασία του Μediterraneo με την ΑΕΚ. Στόχος είναι να συνεχίζουμε μαζί και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως ξέρετε, εγώ είμαι ο ιατρικός υπεύθυνος αυτής της προσπάθειας για όλα τα Τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, πλην του Τμήματος Χάντμπολ. Αφορά η συνεργασία σε ιατρικές παροχές για όλα. Και δουλειά μου, βεβαίως, είναι να παραπέμπω τους αθλητές στους γιατρούς ή στους συνεργάτες, που πρέπει ανάλογα με την ειδικότητα. Όπως ξέρετε, υπάρχουν συνεργάτες μας σε όπλα τα Τμήματα”.

-Η συνεργασία αφορά και στα προβλήματα των αθλητών των Τμημάτων Υποδομής, απ’ ότι ξέρουμε.
“Εννοείται. Όλη η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, πλην Χάντμπολ, βρίσκεται υπό την φροντίδα του Mediterraneo”.

-Πώς κρίνετε την πορεία της “Βασίλισσας”; Έχει… τελειώσει το Πρωτάθλημα;
“Η πορεία της “Βασίλισσας” είναι εξαιρετική. Προφανώς, δεν περιμένατε εμένα να σας το πω. Είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Από κει και πέρα, τα τρία επόμενα ματς, με Ικάρους, Λαύριο και Κόροιβο είναι καθοριστικά”.

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…