Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άναψε “φωτιές” ο Αρτεάγκα

Άναψε “φωτιές” ο Αρτεάγκα

juan carlos artega

juan-carlos-artega

Σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν προέβη ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα καθώς ο Ισπανός διαιτητής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Marca” όπου μεταξύ άλλων κατήγγειλε την προσπάθεια δωροδοκίας που του έγινε πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό.

“Κάποιος είχε προσπαθήσει να με δωροδοκήσει πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Εγώ αρνήθηκα, αλλά σίγουρα κάποιοι άλλοι διαιτητές δεν θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα και άναψε “φωτιές”. Ο Ισπανός ήταν διαιτητής στον τελικό του 2002 στη Μπολόνια όπου ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε την τρίτη του Ευρωλίγκα με αντίπαλο την γηπεδούχο Βίρτους (σ.σ. η τότε Κίντερ).

Επίσης ο Αρτεάγκα σφύριζε και στον τελικό του 2009 στο Βερολίνο όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά οι “πράσινοι” είχαν φριχτά παράπονα από την διαιτησία. Μάλιστα θυμίζουμε πως σε εκείνο τον αγώνα η έκρηξη του Θανάση Γιαννακόπουλου (πετούσε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στον Αρτεάγκα) παρ’ ολίγον να οδηγήσει στην τιμωρία του Παναθηναϊκού, όμως οι “πράσινοι” ζήτησαν δημόσια συγνώμη.

Ο τρίτος τελικός που σφύριξε ο Αρτεάγκα ήταν αυτός ανάμεσα στη Γαλλία και στη Λιθουανία για το Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία όπου οι “τρικολόρ” πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Ισπανός διαιτητής δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά όπως και να έχει η συνέντευξή του θα σχολιαστεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…