Κεντρική NBA All Star ρεκόρ και Έρβινγκ! (vid)
NBA

All Star ρεκόρ και Έρβινγκ! (vid)

irving all star

irving-all-star

Φουλ επίθεση, θέαμα με το “κουτάλι”, φαντασμαγορικά καρφώματα, εντυπωσιακά καλάθια, (πάρα) πολλά τρίποντα και 318 πόντοι. Με μία λέξη, ALL STAR GAME! Oι αστέρες του ΝΒΑ προσέφεραν ένα πραγματικό σόου σημειώνοντας πολλά ρεκόρ με την ομάδα της Ανατολής να είναι αυτή που πήρε τη νίκη ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες, με 163-155, με ηγέτη τον Κάιρι Έρβινγκ.

Η συγκεκριμένη συγκομιδή πόντων (318) αποτελεί νέο ρεκόρ για τo All Star Game καταρρίπτοντας εμφατικά το προηγούμενο που κρατούσε από το 2003 (303 πόντοι). Επιπλέον ρεκόρ που σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, στη βραδιά ήταν τα 100 τρίποντα που επιχείρησαν και τα 30 που ευστόχησαν οι δύο ομάδες, περισσότερα εύστοχα τρίποντα από μία ομάδα (Δύση) ενώ οι 163 πόντοι της Ανατολής ήταν οι περισσότεροι που σημείωσε ομάδα σε All Star.

Όσον αφορά τα ατομικά ρεκόρ, είχαμε τον παίκτη με τα περισσότερα εύστοχα σουτ (εντός παιδιάς), 19 το σύνολο, που ακούει στο όνομα Μπλέικ Γκριφιν, αλλά και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα από ένα παίκτη, που ήταν τα 8 από τον Καρμέλο Άντονι .

Στα του αγώνος, οι δύο ομάδες προσέφεραν πολλές συγκινήσεις, παραδόξως για All Star Game, με το σκορ να έχει μεγάλες διακυμάνσεις και τους Ανατολικούς να το έχουν πάρει προσωπικά μιας και ήθελαν τη νίκη και το έδειξαν στο παρκέ, παίζοντας λίγο πιο σοβαρή άμυνα συγκριτικά με την ανύπαρκτη των Δυτικών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν γυρνούσαν καν στην άμυνα.

Παρ’όλα αυτά, έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 18 πόντους (113-95), στη δεύτερη περίοδο, έτσι μετά το αρχικό οριακό προβάδισμα στο πρώτο δωδεκάλεπτο (44-42), οι Δυτικοί ολοκλήρωσαν το ημίχρονο όντες μπροστά με 13 πόντους (89-76). Ο Μπλέικ Γκρίφιν (38π.- 6ρ.) προσέφερε ένα “εναέριο” σόου καρφώνοντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο σημειώνοντας, μάλιστα, 8 καρφώματα μέσα στα πρώτα 11 λεπτά.

NBA: All Star Game

Στην επανάληψη οι Ανατολικοί μπήκαν αποφασισμένοι να νικήσουν. Και το κατάφεραν, με μπροστάρη τον καταπληκτικό Κάιρι Έρβινγκ (31π.-14ασ.-5ρ) ο οποίος προσέφερε “μαγικέςστιγμές με τα “ζογκλερικά” του, τα απίστευτα καλάθια που σημείωνε ανάμεσα στα “θηρία” των αντιπάλων ύστερα από εκπληκτικά ντράιβ και εξαιρετικές τρίπλες ενώ ήταν και τρομερά εύστοχος (14/17 σουτ ήτοι 83%!). Ο ηγέτης των Καβαλίερς κέρδισε με το σπαθί του το βραβείο του MVP με μια “σατανική” σύμπτωση να συμβαίνει. Τελευταίος παίκτης, της ομάδας του Κλίβελαντ, που είχε κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη σε All Star Game, ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς το 2008, επίσης στη Νέα Ορλεάνη!

Οι Ανατολικοί επέβαλαν το ρυθμό τους, εν μέρει, στο δεύτερο μέρος, μειώνοντας την διαφορά, την τρίτη περίοδο, στους 3 πόντους (126-123), παίζοντας ελάχιστα πιο συγκροτημένοι στην άμυνα, από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας στην πολυπόθητη νίκη εν τέλει χάρη σε ένα σερί 10-0 το οποίο “έτρεξαν” τα τελευταία δύο λεπτά.

Καυτός ο Καρμέλο Άντονι (30π. με 8/13 τρ.-5ρ.) που βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη με τον Λεμπρόν (22π.-7ρ-7ασ.) να συγκαταλέγεται επίσης στους στυλοβάτες πραγματοποιώντας εντυπωσιακά (alley oop και όχι μόνο) καρφώματα. Όσον αφορά την ομάδα της Δύσης, ο Ντουράντ (38π.-10π.-6ασ.) σημείωσε για 4ο All Star Game πάνω από 30 πόντους και ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του στο δεύτερο μέρος κυρίως.

H προσοχή πλέον στρέφεται σε αυτά που μετράνε πραγματικά. Η “κούρσα” για τα καλύτερα πλασαρίσματα αλλά και οι μάχες μεταξύ ομάδων που διεκδικούν την είσοδο στα πλέι οφ “φουντώνει” από δω και πέρα μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…