Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Χωράνε κι άλλοι

Χωράνε κι άλλοι

apollon rethimno1

apollon-rethimno1

Πώς ακριβώς το λένε; “Όλοι οι καλοί χωράνε“; Ε, λοιπόν, στο πρωτάθλημα της Α1 χωράνε κι άλλοι. Κι αν ξεπεράσουμε κάποιες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, θα καταλήξουμε μάλλον αβίαστα στο συμπέρασμα πως υπάρχει χώρος και δυναμική για αύξηση των ομάδων της λίγκας!

Μοιάζει να είναι έξω από τη λογική, αφού όλοι αναζητούν τρόπους να κάνουν οικονομία, όμως μόνο με επένδυση μπορεί να αυξηθεί το κέρδος και το πρωτάθλημα της Α1 είναι μια… κερδοφόρα επιχείρηση, που οφείλει να κοιτάξει το αναπτυξιακό της μοντέλο.

Τί σημαίνει αύξηση ομάδων; Δύο αγωνιστικές παραπάνω, άρα περισσότερη κερδοφορία στον ΟΠΑΠ (δια του στοιχήματος), στη NOVA και στη Δημόσια Τηλεόραση (δια της αύξησης των αγώνων), στον ΕΣΑΚΕ (δια των εισιτηρίων). Οι χορηγοί θα έχουν περισσότερη ανταποδοτικότητα στην επένδυσή τους, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Αν, μάλιστα, η αύξηση προκύψει είτε μέσω της διαδικασίας της πρόσκλησης (βλέπε wild card), είτε μέσω… τυχερών πλασαρισμάτων (για παράδειγμα η άνοδος της Καβάλας και του Κοροίβου, μπορεί να προσφέρει όλα όσα προαναφέραμε) από την Α2, το πρωτάθλημα μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγαλύτερο εμβαδόν επί της ελληνικής επικράτειας, να αναζητήσει νέες αγορές, να απευθυνθεί σε νέους φιλάθλους.

Ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων μπορεί να προσφέρει δεύτερη ευκαιρία σε ομάδες που αγωνίζονται στην Α1 κι αν αυτό συμβεί (για παράδειγμα) για τον Ίκαρο Χαλκίδας, ομάδα με γεμάτο γήπεδο, με οικονομική ευμάρεια, με τα λάθη που είναι σύμφυτο της παρουσίας νέων παραγόντων, καλοδεχούμενη.

Διόλου ευκαταφρόνητο δεν είναι το γεγονός ότι ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων σημαίνει καλύτερες συνθήκες δουλειάς (και περισσότερα χρήματα) για καμιά 30αριά παίκτες, γεγονός που πρέπει να ενδιαφέρει τον ΠΣΑΚ.

Σε κάθε περίπτωση έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να μελετήσουν στον ΕΣΑΚΕ και στην ΕΟΚ (αν συμφωνήσει η ΕΟΚ συμφωνεί κι ο ΠΣΑΚ) μια στρατηγική επένδυση, προκειμένου να προσδώσουν μεγαλύτερη δύναμη και υπεραξία στο πρωτάθλημά μας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…