Κεντρική Διεθνή Σπουδαίο διπλό για Ούνικς

Σπουδαίο διπλό για Ούνικς

nizhni unics

nizhni-unics

Την δωδέκατη νίκη της σε 13 αγώνες στην βαλτική λίγκα πανηγύρισε η Ούνικς Καζάν η οποία έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Νίζνι (67-62) και παρέμεινε στην κορυφή του πρώτου ομίλου.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έτσι η Ούνικς κατάφερε να κατακτήσει το ροζ φύλλο και οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στο 7-6. Σημαντικό “μερίδιο” στην νίκη είχαν και οι δύο Έλληνες που αγωνίστηκαν. Ο Νίκος Ζήσης τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους (1/2 βολές, 1/1 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος σε 24 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 13 πόντους (5/7 βολές, 4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 4 λάθη και 2 κλεψίματα σε 31 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Άντριου Γκούντελοκ με 15 πόντους. Στον αντίποδα ο Ντιζόν Τόμπσον είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ για την αντίπαλο του Πανιωνίου στον όμιλο της φάσης των “32” του Eurocup.

Στο 14-0 η Χίμκι, στο “νήμα” η Σπαρτάκ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Χίμκι έκαμψε την αντίσταση της Ρίγα εντός έδρας με 75-57 και ανέβηκε στο 14-0 στην λίγκα. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο όταν με επιμέρους σκορ 35-19 “καθάρισαν” την… μπουγάδα έχοντας και μεγάλη κυριαρχία στα ριμπάουντ (40 έναντι 29). Ο Τζέιμς Όγκουστιν με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για την ρωσική ομάδα. Από τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν την έβδομη ήττα τους ξεχώρισε ο Ντέρικ Νιξ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Με τον Ντόναλντ ΜακΓκραθ (12 πόντοι) να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ-φάουλ η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης έριξε στο… καναβάτσο τη Λιέτουβος Ρίτας εκτός έδρας με 84-83 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα”. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που με καλάθι και φάουλ στα 5 δευτερόλεπτα χάρισε το ροζ φύλλο στην ομάδα του. Ακολούθως ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις δεν ευστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Κορυφαίος για τους νικητές που έφτασαν στο 5-8 ήταν ο Τζάρεντ Χόμαν με 26 πόντους ενώ από τους ηττημένους ο Στέβαν Γέλοβατς σημείωσε 18 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Τσμόκι Μινσκ 89-68 (2/2)
Ντόνετσκ – Τουρόφ 67-86 (2/2)
Νίμπουρκ – Ενισέι 79-81 (2/2)
Αστάνα – Αζόβμας 95-80 (2/2)
Τριούμφ – Νεπτούνας 83-70 (2/2)
Λιέτουβος Ρίτας – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 83-84
Χίμκι – Ρίγα 75-57
Νίζνι – Ούνικς Καζάν 62-67
Κράσνιε Κρίλια – Κράσνι Βόλγκογκραντ (4/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…